banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Davutoğlu’ndan Şanliurfa’ya Teşekkür


 
GAP Havaalanından sonra Şanlıurfa GAP-TEAM’da düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılan Başbakan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, ‘İç Siyasi Gelişmeler ve Güvenlik Reformu’, ‘Dış siyaset’ ve ‘Ekonomi’ başlıkları altında topladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genişletilmiş İl Başkanları geleneğini AK Parti’nin getirdiğini ve yeni dönemde bu toplantıların farklı illerde yapılacağını söyledi. Bu toplantıların sadece kurumların ve kurulların buluşması olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Başbakan Davutoğlu, toplantıları ‘gönüllerin buluşması’ olarak değerlendirdi.

Davutoğlu, iki ilkeyi savunmaya devam edeceklerini belirterek "Hz. İbrahim’in yoluyla, Ehli Beyt’in yolu birbirinden ayrılamaz. Bu tarihi birlikteliği bu topraklarda egemen kılacağız. Bununla birlikte eşit vatandaşlığı egemen kılacağız. Konuştuğu dil, etnik kimliği dolayısıyla kimse ötelenemeyecek” dedi.

Türkiye’nin dış siyaseti konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasında Irak ziyaretinin önemine değinerek, “Irak ziyaretinden bahsetmek istiyorum. Bereketli Hilalin merkezi olan Şanlıurfa’dan Bağdat ve Erbil’e ziyaret geçekleştirdik. Bağdat’taki siyasi akımların liderleriyle tek tek görüştüm. Irak’ın istikrarından en fazla olumlu yönde etkilenecek ülke Türkiye’dir. Türkiye içerisinde ise en fazla istifade edecek şehirlerin başında Şanlıurfa gelir. Bizim temel amacımız etnik ve mezhep ayrımı olmayan kalıcı adımların atılmasıdır. Şanlıurfalılar bunu çok iyi anlar. Kürt, Arap ve Türk kökenli vatandaşlarımız bir arada yaşar. Şanlıurfa’ya Suriye’den gelen insanlara kucak açtığı için teşekkürler. Şanlıurfalı vatandaşlarımıza Suriyeli vatandaşlara gösterdiği ‘Ensar’ bilincinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının sonunda Doğu ve Güneydoğu illerine yapılan yatırımlar ve AK Parti’nin kongre sürecinden bahsetti.

Başbakan Davutoğlu, Suruç’ta Suriyeli Misafirleri Ziyaret Etti

Başbakan Davutoğlu, Suruç Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda yer alan Suriyeli misafirlere hitap etti. Davutoğlu, konuşmasına Kürtçe olarak ''Hoş geldiniz Kobanili(Ayn-El Arap) kız ve erkek kardeşlerim. Kobani bizim evimiz, Türkiye de sizin eviniz. Biz sizin ailenizdeniz. Gününüz hayırlı olsun, hayırlar getirdiniz'' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Suruç ile Kobani, Türkiye ile Suriye, Halep ile Urfa kardeştir ve kardeş kalacaktır. Biz burada sizleri gönülden ağırlarken, şunu da bir kez daha teyit ediyoruz, inşallah bir gün Kobani bütün bu tehditlerden, saldırılardan kurtulacak ve sizler inşallah evinize döneceksiniz'' dedi.
Son 3 yıl içinde Türkiye'ye Suriye'den Kürt, Arap, Türkmen, her kesimden 1 milyon 650 bin kişi geldiğini ve Türkiye'nin bu kişileri muhabbetle karşıladığını ifade eden Davutoğlu, Kobani'den de Türkiye'ye 17-19 Ekim'de üç günde 134 bin kişinin geldiğini belirtti.

Davutoğlu, Şanlıurfalılara Ve Suruçlulara Teşekkür Etti

Kobani'den gelenleri bağrına basan Suruçlu ve Şanlıurfalı vatandaşlara teşekkürlerini ileten Davutoğlu, ''Bu zor günler geçer ama bu günlerde gösterilen kardeşlik unutulmaz. Allah Kobani'yi ve Kobanili kardeşlerimizi korusun. Allah inşallah hepinize evlerinize dönmeyi nasip etsin. Bütün komşu şehirler, köyler, kasabalar gibi Kobani bize tarihin emanetidir. Bu emanete sahip çıkmaya kararlıyız'' diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'na Suruç'taki kamp ziyaretinde eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç eşlik etti.

Yatılı ilköğretim bölge okul binasını ve okul bahçesindeki çadırları da ziyaret eden Davutoğlu, buradaki çocuklara çeşitli oyuncaklar dağıttı.

AFAD tarafından bir çadırda hizmet verilen anaokulunu da gezen Başbakan Davutoğlu'na buradaki çocuklar Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.