banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Davutoğlu'ndan bedelli açıklaması

İlk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, bedelli askerlikle ilgili bir soru üzerine Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanından brifing aldıktan sonra bu konuyu değerlendireceklerini söyledi. 

Davutoğlu, "Milli Savunma Bakanımızdan da Genelkurmay Başkanımızdan da kapsamlı bir brifing aldıktan sonra bu konudaki ihtiyacı değerlendireceğiz. Bu çerçevede atılması gereken adımlar varsa bunları birlikte gözden geçireceğiz. Ama öncelikle bu konuda gerçek tablonun ne olduğu hususunda daha geniş, kapsamlı bir brifing alacağım." dedi. 

Kriz beklentisi yok
Kredi derecelendirme kuruluşlarının objektif değerlendirme için var olduklarını ancak ufak bir gerilimde negatif mesaj verdiklerini ifade eden Davutoğlu, bu kuruluşların siyasi istikrarın ekonomi üzerindeki olumlu etkisini gözönüne almaları gerektiğini söyledi.

Kimsede kriz beklentisi olmadığını, seçimler sonrası çok daha olumlu bir havanın hakim olduğunu belirten Davutoğlu, bu kuruluşların bunu hiç dikkate almadan değerlendirme yaptıklarını ifade etti. Davutoğlu, piyasayı yanlış yönlendirmeyen objektif değerlendirme yapmalarını beklediklerini de sözlerine ekledi. 

"Kılıçdaroğlu'nun kaprisleriyle kaybedecek vaktimiz yok"
Kılıçdaroğlu'na muhataplıkla ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun kaprisleriyle kaybedecek vaktimiz yok." ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına şaşırdığını ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi: "Benim ülke yönetmeye talip olacağıma da Kılıçdaroğlu karar verecek değil. Ülkeyi yönetmeye talip olmama karar verecek olan AK Parti’dir. Kılıçdaroğlu'nun icazetine gerek yok. Kılıçdaroğlu görüşmek için sürekli şart koşuyor.

Kendi kongresinde mahalle baskısı ile kendisini aday gösteren delegenin neden kendisine oy vermediğini düşünsün. Biz, Türkiye'yi büyük Türkiye yapma yürüyüşündeyiz. Bu yürüyüş esnasında Kılıçdaroğlu selam verirse, selamını alırız. Selam alacaksa, selam veririz, elini uzatırsa, elimizi uzatırız, elimizi uzattığımızda, elimiz havada kalmadığı zaman ve bu kutlu yürüyüşe bir şekilde katkıda bulunma iradesi gösterdiğinde, birlikte bu yürüyüşü gerçekleştiririz. Ancak, büyük Türkiye yürüyüşü esnasında önümüze engel çıkarırsa, hiç tereddüt etmeden engelini alır, yolun kenarına koyarız.''






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.