banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Davayı Urfakart Kazandı
Şanlıurfa Belediyesi Ulaşım hizmetleri müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada  12.08.2010 tarihinde yapılan Toplu Taşıma Elektronik Ücret Toplama Sisteminin 5 yıllığına işletilmesi işine ilişkin ihalenin iptali için açılan 3 Adet iptal davasında Şanlıurfa İdare Mahkemesi 2011/254, 2011/255/ ve 2011/256 Esas numaralı kararı ile 3 (üç) davanın da reddine karar verdiği bildirildi.

İlgili mahkeme kararlarına istinaden esastan red edilen 3 dava sonucunda Şanlıurfa Belediyesi olarak Akıllı Bilet (Urfakart) sisteminde tam hız devam edildiğinin altının çizildiği açıklamada; “Belediye olarak çok yakında özel kampanyalarda devreye alınacak olup, toplu taşımayı özendirecek yeni uygulamalar başlatılacaktır. Her geçen gün sistemin hızla büyüdüğü dikkate alınacak olursa, hem şoför eğitimlerinin sürekliliği hem de engelli vatandaşların kullanımına uygun taşıt sayısının arttırılması gibi konularda Şanlıurfa halkının daha kaliteli hizmet alma hakkı da mahkemece onaylanmıştır.” ifadelerine yer verildi

Şanlıurfa Belediyesi’nin üç yıl önce vatandaşların kaliteli ve güvenilir toplu ulaşım hizmeti alabilmesi adına başlatmış olduğu çalışmalar sonucunda şehrin Avrupa standartlarında toplu ulaşım sistemi kurulduğunu ve her geçen gün eksiklikler in giderilmeye çalışıldığı bildirildi. Yıldız Teknik Üniversitesi Ulaşım Uzmanlarının da desteği ile hazırlanan toplu ulaşım projesinin Türkiye’de örnek bir sistem halini aldığını bildiren Şanlıurfa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü,  birçok Kentin Şanlıurfa’daki sitemi incelemeye geldiğini uygulamanın dönüşümü hakkında bilgiler aldığını açıkladı.

Şanlıurfa Belediyesinin toplu taşıma araçlarında Akıllı Bilet sistemiyle, bütün araçların elektronik olarak araç takibi yapıldığı, görüntü kirliliğinin ortadan kaldırmak için de araçların 3 tarafında da LED bilgi ekranları kullanıldığının belirtildiği açıklamada, araç içi güvenlik kamera sistemiyle araçların devamlı izlenildiği aktarıldı. Bu sistem sayesinde yolcu binişlerinin,yoğunluklarının takip edildiği, bu analizlerle yeni araç ihtiyaçları gözetilebilir hale geldiğinin dile getirildiği açıklamada “Halen Belediye olarak sistemin gelmiş olduğu noktayı ise yeterli görmüyoruz.

Sistemi geliştirmek, daha kaliteli hizmet vermek adına hatlarımızın güzergâh analizleri, yolcularımızın talepleri, şoförlerin eğitimi, engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun taşıtların yaygınlaştırılması, Akıllı Duraklarla aracın ne zaman geleceği bilgisinin tespiti gibi daha pek çok alanda çalışmalarımız devam etmektedir. Halkımızın göstermiş olduğu ilgi için tekrar teşekkür ediyor. Toplu taşıma hakkındaki olumlu veya olumsuz görüşlerin 444 23 26 nolu çağrı merkezimize bildirilmesi Sistemin daha sağlıklı işlemesi ve eksiklerin hızla tamamlanabilmesi için çok önemlidir. “denildi
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.