banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Dargeçit'te 5 PKK'li öldürüldü

Mardin’in Dargeçit ilçesinde PKK’lilerin Safa Mahallesi’nde hendek kazması üzerine ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve akabinde başlayan çatışmalar şiddetlendi. Gece başlayan çatışmaların halen devam ettiği ilçede şuana kadar 5 PKK’linin öldürüldüğü öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; Dargeçit ilçesinde hendeklerin kazıldığı ve barikatların kurulduğu Safa Mahallesi’nde çok sayıda özel harekât polisiyle operasyon düzenledi. Operasyonda polis ile PKK’liler arasında çatışma çıktı.

Çatışmalarda 5 PKK’li öldürülürken bazı polisler de hafif şekilde yaralandı. Yaralı polisler, kaldırıldıkları Dargeçit Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Yoğun çatışmaların yaşandığı bölgede önceden yola tuzaklanan birçok el yapımı patlayıcı ise kontrollü olarak imha edildi. Patlayıcıların imhası sırasında çevredeki birçok ev ve işyeri zarar gördü.

Silah seslerinin yankılandığı Safa Mahallesi’nde yaşayan bazı aileler ise sabahın erken saatlerinde başka yerlere göç ettikleri belirtildi.

İlçede çatışmalar halen devam ediyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.