banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI ile anlaştı urfaspor kartalspor maçı trafik kazası

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, sendika binasında gerçekleştirdiği basın açıklaması ile 24 Kasım’ı eleştirdi. Darbecilerin ruhunu taşıyan 24 Kasım’ın sorgulanması gerektiğini işaret eden Şeker, "24 Kasım Öğretmenler Günü, militarist bir biçimde değil; nezaket çerçevesinde  kutlanmalıdır" dedi.



24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle sendika binasında basın açıklaması yapan Şeker, “12 Eylül darbesinden sonra ihdas edilen ve 1981’de kutlanmasına karar verilen Öğretmenler Günü; 12 Eylül 1983 tarihinde Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği’nin yayınlanmasından sonra kışla düzeni anlayışıyla her yıl kutlanmaya devam etmektedir.” diye belirtti.

Şeker sözlerine şöyle devam etti: “Öğretmenlerin günü kutlanacaksa, bu, militarist biçimde öğretmeni belli saatte, belli yerde bulunmaya zorlayarak değil, öğretmeni bir makama götürüp ‘günümü kutla’ yaklaşımı yerine, bütün devlet erkânının da hocası olan öğretmenlerin kendi mekânlarında ziyaret edildiği ve önemsendiği bir nezaket çerçevesinde olmalıdır. Eğitim yöneticilerini ve öğretmenleri heyetler halinde protokolü oluşturan zevatın ayağına götürerek; komedi programlarındaki skeçlere seza uygulamalara imza atılma dönemi kapanmalıdır. Yıllardır devam edegelen şablonların yönetmeliklerle devam ettirilmesi de, 24 Kasım’da sorgulanmalıdır.”



“24 Kasım devletin ritüeli olmaktan öteye geçemeyen ‘belirli’ bir gündür”
Darbecilerin yeri millet vicdanında nasıl meşrulaşmadıysa, 24 Kasım da aynı şekilde meşrulaşamadığını ifade eden Başkan Şeker, “Darbecilerin ruhunu yansıtan, izlerini taşıyan, törenleri ve ritüelleriyle sorgulanmaksızın her yıl tekrarlanan Öğretmenler Günü, millet iradesini hiçe sayanların himmetiyle ‘öğretmenlere de bir gün olsun’ denilerek, ihdas edildiği günden beri kabul sorunu yaşamaktadır. 12 Eylül darbesi sonrası olduğu gibi 28 Şubat’ta da geniş salonlara yoklama yapılarak alınan öğretmenlere antidemokratik diskur çekilmiş, kutlanmaya başladığı günden bu yana içi doldurulamayan, yasak savmak kabilinden törenler ve beylik konuşmalarla Öğretmenler Günü geçiştirilmiştir. Öğretmenlere pratikte herhangi bir katkı sunamayan, çocuk masumiyetinin suni teneffüsüyle bugüne kadar gelen 24 Kasım, ideolojik devletin bir ritüeli olmaktan öteye geçemeyen bir ‘belirli’ gündür.”dedi.



“Öğretmenlerin dünya öğretmenleriyle dayanışması koparılmıştır”
Öğretmenleri kendi mesleki geleneklerinden ve dünya öğretmen dayanışmasından koparmayı hedefleyen 24 Kasım, aynı zamanda 100’ü aşkın ülkenin aynı tarihte kutlamasından soyutlanmanın da tarihi olduğuna dikkat çeken Şeker, “Milletin tercihlerine pranga vuran antidemokratik müdahalelerin zirve noktası olan darbe sonrası; suç işleyenlerin yapmak istedikleri mühendisliğe öğretmenleri de ortak etmek için tahsis ettikleri bugün, aynı zamanda milletin bin yıllık geçmişini bir kalemde silip atmayı sevimli kılmaya çalışan yaklaşımları da bünyesinde barındırmaktadır” diyerek, sözlerini şu cümlelerle noktaladı: “Öğretmenlerin gönülden iştirak edecekleri, kökü derinlerde bir Öğretmenler Günü özlemiyle; tüm öğretmenlerimizin emeklerinin değerinin anlaşıldığı, mesleğin itibarının ön plana çıktığı ve Öğretmenler Günü’nün sivilleştiği günlerde buluşmayı diliyoruz.”diyerek açıklamasını sonlandırdı. (Zeki Aras –İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.