banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Darbe suçlamasıyla Siirt'te 510 kişi tutuklandı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında şu ana kadar Siirt'te gözaltına alınan 695 kişiden 510'nunun tutuklandığı belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 15 Temmuz günü FTÖ/PDY'nin darbe girişimi ile ilgili Siirt'te devam eden soruşturma kapsamında bugün kadar hakkında işlem başlatılan 777 kişiden gözaltına alına alınan 695 kişiden 510'nı tutuklandığı bildirildi.

FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında, şu ana kadar 695 kişinin yakalandığı, gözaltına alınan zanlılar arasındaki 297'si asker, 159'u polis, 13'ü hakim ve savcı, 11'i öğretim görevlisi, 11'i işletme sahibi, 3'ü öğretmen, 8'i memur, bir kaymakam ile bir vali yardımcısının da aralarında bulunduğu toplam 510 kişi tutuklandığının ifade edildiği açıklamada, 107 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.

Aralarında kaymakam, akademisyen, öğretmen, polis ve askerin de yer aldığı 61 kişinin gözaltı işlemlerinin devam ettiği, firari 82 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.