banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Darbe fezlekesi kilitli çekmecede çıktı

Başbakan ve İçişleri Bakanı'nın bahsettiği “darbe fezlekesinin” altından MİT Müsteşarı'nı ifadeye çağıran Savcı Görüşen çıktı. Erdoğan, Fidan ve Atalay hakkında ‘vatana ihanet’ suçu isnat edilen fezlekeyi yeni Savcı Esen buldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakan Efkan Ala’nın bahsettiği “Darbenin fezlekesi bile hazır. Belgelerde Erdoğan’dan dönemin başbakanı diye bahsediliyor” açıklamaları gündemi sarstı. AKŞAM, Ala’nın darbenin belgesi dediği fezlekenin detaylarına ulaştı. Fezlekeyi hazırlayan kişinin 7 Şubat MİT krizinde talimat yazısını 20 dakikada işleme koyarak MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı ifadeye çağıran dönemin Ankara Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen olduğu ortaya çıktı. Belgeyi ise Görüşen’in yerine atanan savcı Murat Esen buldu. Olay şöyle gelişti. Özel yetkileri kaldırılınca Hüseyin Görüşen’in yerine savcı Murat Esen getirildi.
250 DOSYADAN 249'U BULUNDU

Esen, Görüşen’in baktığı dosyaları istedi. 250 dosyadan 249’una ulaşıldı. Yani biri eksikti. Görüşen’in odasına giren Savcı Esen kilitli bir çekmece fark etti. Mübaşiri çağırarak çekmeceyi açtırdı ve şok fezleke buradan çıktı. Fezlekeye göre bir numaralı sanık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki numaralı sanık MİT Müsteşarı Hakan Fidan, üç numaralı sanık ise Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’dı. Fezlekede üç kişi için de “vatana ihanet” suçu isnat edilmişti. Başbakan Erdoğan’ın karşısında ise “dönemin Başbakanı” yazıyordu. Savcı Esen, hemen dosyaya el koyarak takipsizlik kararı verdi. Eğer 17 ve 25 Aralık operasyonları başarılı olsaydı fezleke devreye sokulacaktı. Erdoğan, Fidan ve Atalay başta olmak üzere birçok bakan ve bürokrat tutuklanarak cezaevine konulacaktı.
DÖNEMİN DEVRİK BAŞBAKANI!

Paralel yapının polis ve savcılarının birçok gizli fezleke hazırladığı da tespit edildi. Bazı gizli belge ve fezlekelerde daha da ileri gidilerek “dönemin devrik başbakanı” ifadesinin kullanıldığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.