banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Bir dans grubunun Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde düzenleyeceği gösterime STK temsilcileri tepki gösterdi. Konu ile ilgili konuşan Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan, bu tur etkinliklerle toplumun yozlaştırılmaya çalışıldığını belirterek gösterime yer tahsis eden belediyeleri kınadıklarını açıkladı.

Özaslan, “Bizler bir Anadolu insanı olarak özellikle bu memlekette kanını akıtmış ve şahadete ulaşmış Şahinbey ve Şehitkâmillerin diyarında bu tür etkinliklerin olmasını istemiyoruz. Belediyelerin Gaziantep’imize bu tür toplumun ahlakını bozacak programlara salonlarını açmalarına razı değiliz.”dedi.

Edepsizlik ve fuhşiyat saçan fiillere katkısı olan kurum ve şahısları ve bu tür programlara yer tahsis eden belediyeleri kınadıklarını belirten Özaslan, “Gaziantep’teki yapılacak olan şenlik adı altındaki bu eğlenceli programları, bizler İslami sivil toplum kuruluşları olarak dinimizle, örf ve adetlerimizle bir ilgisi olmayan programları tasvip etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Toplumumuzun dinine, inancına örf ve adetlerine uymayan bu tür programları tasvip etmediklerini belirten Özaslan, şöyle devam etti.

“Dinimize göre yani İslam’a göre bu tür eğlenceler özellikle genç kızları giyindirip kuşandırıp genç erkeklerle bir araya getirip bunu bir balo, şenlik ve dans adı altında dinimize, inancımıza ve toplumumuzun örf adetlerine uymayan bu tür programları tasvip etmiyor ve bunu kabullenmemiz de mümkün değildir. Dinimize göre genç bir kız ile genç bir erkeğin kol kola girip dans etmesi veya bir arada olmaları haram ve uygun değildir. Aynı zamanda bu olaya insan hakları açısından da baktığımız zaman özellikle genç bir bayan ile bir erkeğin bir arada bu tür eğlenceli programları toplumumuzun geleceği olan gençlerimiz açısından uygun bulmuyoruz.”

“Bizi Batılılaştırmaya çalışıyorlar”

Bu tür programların toplumu özellikle geçleri batılılaştırmaya yönelik çalışmalar olduğuna vurgu yapan Özaslan, “Bu tür programlar neye dayandırılarak yapılıyor? Özellikle bu tür programları düzenleyen kurum ve kuruluşlar, batının içimize soktuğu ve bizi Batılılaştırmaya çalıştığı programlardır. Ülkemiz üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor. Bunu da bazen program, bazen şenlik, bazen dans ve bazen de bale türü programlarla toplumu ahlaki yozlaşmaya doğru sürüklemeye çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Batının yıllardır başaramadığını bu topraklar üzerinde birileri ne yazık ki başardı”

Batının başaramadığı ahlaksızlığı Türkiye’deki kimi kurum ve kuruluşların başardığını belirten Özaslan, “Bu tür programlarla inanç ikinci plana atılıyor. Genç kızlar ile erkekleri bir araya getirerek bu tür eğlence ve dans gösterilerinin sanki dinimizde ve örf adetlerimizde yeri varmış gibi topluma aşılamaya çalışıyorlar. Hâlbuki şöyle bir geçmişimize baktığımızda bizim kültürümüzde bu tür eğlence ve programlara da kesinlikle müsaade edilmemiştir. Yıllardır bu tür programları batı ne kadar içimize sokmaya çalışmışsa da başaramamıştır. Fakat ülkemizde kimi kurum ve kuruluşlar Batı’nın yıllardır başaramadığını bu topraklar üzerinde ne yazık ki başardı.” şeklinde konuştu.

“Belediyelerin toplumun ahlakını bozacak programlara salonlarını açmalarına razı değiliz”

Dans gösterisine yer tahsis eden Şahinbey Belediyesi’ne de tepki gösteren Özaslan, “Bizler, bir Anadolu insanı olarak özellikle bu memlekette kanını akıtmış ve şahadete ulaşmış Şahinbey ve Şehitkâmillerin diyarında bu tür etkinliklerin olmasını istemiyoruz. Burada Şahinbey Belediyesi’ne de seslenmek istiyoruz. Belediyeler Gaziantep’imize bu tür toplumun ahlakını bozacak programlara salonlarını açmalarına razı değiliz.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.