banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Danıştay 7. Daire Üyesi Eren Sonbay Cevap Var

 

Danıştay 7. Daire Üyesi Eren Sonbay, isminin geçtiği haberle ilgili cevap ve düzeltme gönderdi.

 

Cevap ve düzeltme metni

Kamuoyuna duyuru

1-      Müvekkil Eren Sonbay, Danıştay 7.Dairesi’nde görev yapan yüksek hakimdir.

2-      27.09.2010 tarihinde www.balikligol.com  adlı internet sitesinde ‘Yüksek Yargıda Tazminat ve Tahliye Sevinci’ başlığı ile müvekkil hakkında asılsız bir haber yayınlanmıştır

3-      Haberde müvekkilin Danıştay’daki çalışma odasında, ortam dinleme yolu ile ses kaydı yapıldığı izlenimi verilmeye gayret edilmiştir.

4-      Haberin içeriğinde,  müvekkil ile ilgisi olmayan bu sözde ve asılsız konuşmalarla müvekkilin devam eden bazı davalara müdahale ettiği izlenimi kamuoyunda yaratılmak istenmektedir.

5-      Bir yüksek hakim olan müvekkilime yöneltilen bu isnat, TCK’ye göre hakaret suçuna vücut vermekte ve toplumda onu küçük düşürmeyi hedefleyerek kişilik haklarını ağır şekilde ihlal etmektedir.

6-      Yaşadışı ortam dinlemesi yaptığını ve bir yüksek mahkemeyi dinlediğini itiraf ederek bu konuşmaların müvekkilime ait olduğunu ileri sürecek herkese karşı müvekkilim, hakaret teşkil eden bu haberdeki konuşmaların gerçek dışı olduğunu ispatlamaya hazırdır.

7-      Sorumluların tespiti ve haklarında yasal işlem yapılması için yasal süreç başlatılmıştır. Durum kamuoyuna saygı ile duyurulur

 

Eren Sonbay vekili

AV. Ersin Soybaş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.