banner2
Öne Çıkanlar Kovancı Mahallesi Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Av Ferhay karataş Rafael Camilerimiz kiliseleri andırıyor

Dağlıca'da şiddetli çatışma: 10 ölü iddiası

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lılar tarafından yola döşenen mayının, askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlatılması ve ardından çıkan çatışma sonucunda, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

Meydana gelen patlama ve ardından bölgede sürdürülen operasyon sırasında çıkan çatışmalarda çokmsayıda askerin hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğu belirtildi.

Olay, bugün akşam saatlerine doğru Yüksekova'nın Dağlıca bölgesinde meydana geldi. Zırhlı iki askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın, PKK'lılar tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı. Meydana gelen patlamada ve ardından bölgede hava destekli başlatılan ve özel birliklerin de katıldığı operasyon sırasında çıkan çatışma nedeniyle yaralıların olduğu belirtildi.

Hayatını kaybeden asker sayısının 10 olduğu belirtilirken, bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir TV programında yaptığı açıklamada,  zırhlı araçlara mayınlı saldırı yapıldığını ifade etti.

Öte yandan saldırı üzerine Konya’daki programını iptal eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'dan Ankara'ya dönerek,   Başbakanlık Resmi Konutu'nda güvenlik birimlerinin yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştireceği bildirildi.

Ayrıntılı bilgilere ulaşılamaya çalışılıyor. 

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.