banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Dağlıca'da 16 asker hayatını kaybetti

Genelkurmay Başkanlığı'ndan, Dağlıca'da düzenlenen saldırıyla ilgili beklenen açıklama geldi. Açıklamada, saldırıda 16 askerin hayatını kaybettiğini, 6 askerin yaralandığını bildirdi.

Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması için yürütülen operasyonda üç el yapımı patlayıcının bulunarak imha edildiği belirtilen açıklamada, operasyonun devamında yola döşenen el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu 2 zırhlı aracın hasar gördüğü , araçlarda bulunan 16 askerin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Açıklamada, saldırıda 6 askerin hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı ve tedavilerinin devam ettiği belirtildi.

Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlar karadan ve havadan sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, bu kapsamda 23 hedefin (altı mağara, iki depo, üç barınma alanı ve 12 Doçka mevzii) 7 Eylül 2015 saat 09.00'dan itibaren üç adet F-4 ve dört adet F-16 savaş uçağı ile ateş altına alındığı ifade edildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.