banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Dağlıca Katliamında ŞOK

İki albay arasında geçen bu ses kaydı, Dağlıca baskınında yaşanan rütbeli ihmaller zincirini en ince detayına kadar ortaya koyuyor.


Aylarca yazılıp çizilen Dağlıcada gerçekte neler yaşandı? Ekim 2007de cereyan eden ve PKKnın 13 Mehmetçiği şehit ettiği, 8 Mehmetçiği de kaçırdığı Dağlıca baskınında yaşanan askeri ihmalleri tüm çıplaklığı ile gözler önüne seren şok bir ses kaydı internete düştü.

İSTİHBARAT RAPORU
Saldırıdan bir hafta önce yani 14 Ekim 2007 tarihinde Genelkurmay İstihbarat başkanlığınca yayımlanan günlük istihbarat raporunda Dağlıcada güvenlik kuvvetlerine eylem yapılacağı bildirilmesine rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığı iddia ediliyordu.

Raporun Dağlıca Taburu dahil başta Ordu ve Kolordu Komutanı olmak üzere Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, Hakkari İl Jandarma Komutanı Albay Zuhuri Atila Ataalp ve Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirike 12 gün önce en ince detaylarına kadar anlatıldığı ileri sürülüyordu.

YANGIN ÇIKIYOR!
Askerlerin silahlarının çalışmadığı iddia ediliyor ve avukatlar silahların incelenmesini istiyordu ki Dağlıca karakolunun deposunda yangın çıkmıştı.

SES KAYDI
www.terorihaneti.com adlı internet sitesinde yayına konulan yeni ses kaydı tüm bu iddialarla ilgili şok ifadeler içeriyor. Ses kaydındaki kişilerin o dönem Yb. olan Manisa İl J.K. J.Alb.Vural Erol ile K.Maraş İl J.K. J.Alb. İsmail Cömert olduğu ileri sürülüyor.

Bu iki kişi arasında geçen diyalog Dağlıcada aslında neler yaşandığını, saldırıyı önceden bildiren istihbarat raporunu, yangının nasıl çıktığını en ince detayına kadar ortaya koyuyor.



İŞTE O İSTİHBARAT RAPORU

/

/

/

/

DEPODA YANAN MALZEME LİSTESİ BELGESİ

/

/

/


HABERVAKTİM.COM

İŞTE HER ŞEYİ ANLATAN SES KAYDI

DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.