banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Memur-Sen İzmir teşkilatıyla bir araya gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 28 Şubat darbe sürecine ilişkin olarak, “Darbe Hazine’ye yaklaşık 400 milyar liraya mal oldu. Bunun hesabı sorulsun, cuntacıların mal varlıklarına el konulsun, o para öksüzlere ve yetimlere aktarılsın” dedi.

Ankara'da Memur-Sen’in de müdahil olduğu 28 Şubat davasına ilişkin açıklamalarda bulunan Yalçın, 28 Şubat dönemiyle ilgili eski başbakanlar Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller'in de dönemin davasının görüldüğü mahkemeye ifadeye çağrıldığını hatırlattı. Yalçın, “Yaptığınız yanlışlar sizi kabirde sıkacak. O yüzden gidin ifade verin. Milyarlarca dolar toplayanların aldığı paraları kursaklarından çıkarıp, yetime, fakire, sabit gelirliye verilmesinin yolunu açmaları için onlara çağrıda bulunuyorum. O devrin size yaptırdıklarını ifade edin.” şeklinde konuştu.

Yalçın, "28 Şubat'ta Anadolu sermayesine darbe indirildi, baronlar hazineyi yönetir hale geldi, bazıları bir gecede zengin oldu fatura vatandaşa kesildi. Darbe Hazine’ye yaklaşık 400 milyar liraya mal oldu. Bunun hesabı sorulsun, cuntacıların mal varlıklarına el konulsun, o para öksüzlere ve yetimlere aktarılsın." dedi.

Sivil iradeyi yok saymak için kurulan tezgâhlara, hazırlanan kumpaslara izin vermeyeceklerini ifade eden Yalçın, “Milletin egemenliğini çalmak isteyen küresel aktörlere ve onların içerdeki işbirlikçilerine fırsat vermeyeceğiz. Milleti ve milletin değerlerini esir alan ve milletin yeniden egemen olmasıyla son bulan vesayet ikliminin, tekrar hâkimkılma çabalarına izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İstikrarın sürmesi için herkesi sorumlu davranmaya davet eden Yalçın, “İstikrarını sürdüren Türkiye; sadece kendi milletimiz için değil Filistin, Suriye, Bosna, Kosova, Makedonya, Somali, Myanmar, Arakan, Doğu Türkistan,  merhamet ve adalet bekleyen batının mağdur ettiği bütün dünya mazlumları için de büyük bir ümit ışığıdır.” diye konuştu.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.