banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Cumhuriyet Savcılığı'ndan İngiliz muhabirlerle ilgili açıklama

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bu akşam “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla tutuklanan 3 VICE NEWS muhabiri ilgili yazılı bir açıklama yayımladı.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, 27.08.2015 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından elde edilen bir bilgi doğrultusunda şüpheli A.D. ve yabancı uyruklu M.İ.R, J.P.J.G.H, P.J.P. isimli 4 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

28.08.2015 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla  A.D, M.İ.R, J.P.J.G.H. ve P.J.P. isimli 4 şüphelinin gözaltına alındıklarının belirtildiği açıklamada, “31.08.2015 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca ifadeleri alındıktan sonra Türk Ceza Kanunu'nun 314/3, 220/7 delaletiyle 314/2. maddesi uyarınca silahlı örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek eylemi iddiasından tutuklanmaları talebi ile Nöbetçi Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişlerdir.” denildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: “Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliğin 2015/224 numaralı sorgu tutanaklarına göre A.D. isimli kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 314/3, 220/7 delaletiyle 314/2. maddesi uyarınca silahlı örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek eylemi iddiasından Adli Kontrol Hükümlerinin Uygulanması kararı verilmiş olup, şüpheliler M.İ.R, J.P.J.G.H, P.J.P, isimli yabancı uyruklu kişiler hakkında ise Türk Ceza Kanunu'nun 314/3, 220/7 delaletiyle 314/2. maddesi uyarınca Silahlı örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek eylemi iddiasından eylemi iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişlerdir.”

Açıklamanın sonunda soruşturmanın devam ettiği, safahatı ve sonucu hakkında da kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği belirtildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.