banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Cumhuriyet gazetesine sert tepki

Charlie Hebdo dergisinin Peygamber Efendimize hakaret dolu karikatürleri yayınlamasının ardından, Türkiye’deki bir takım Medya’nın da bu karikatürleri kendi basın yayın organlarında vermesine birçok kesimden eleştiri geldi.

Memur-Sen Diyarbakır il başkanı Yunus Memiş, Cumhuriyet Gazetesinin Peygamber Efendimize hakaret eden karikatürleri yayınlamasının ifade özgürlüğü olmadığını belirterek hakaret amaçlı karikatürlerin yayınlanmasına sert tepki gösterdi.

Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Memur-Sen Diyarbakır il başkanı Yunus Memiş, bu durumun ifade özgürlüğü ile adlandırılmaması gerektiğini ifade etti.

“Herkes İslam’ın kutsallarına saygılı olmak zorundadır”

Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo’nun uğradığı saldırıdan sonra çıkardığı ilk sayısında yine Peygamber Efendimizi çizerek kapağına taşımasının kabul edilecek bir durum olmadığını belirten Memiş, “Türkiye’deki Cumhuriyet Gazetesi ’de dergiden seçtiği 4 sayfayı yayınlarken yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan, Hz. Muhammed’in karikatürize edildiği kapağını köşelerinde sansürsüz olarak yayınlaması İslam’a büyük hakarettir. Eğer İslam,  Hz. Muhammed(sav)’in resminin çizilmesini yasaklıyorsa, bu inanç özgürlüğüne herkes saygı duymak zorundadır” ifadelerini kullandı.

 

“Cumhuriyet Gazetesi’ni inançlara saygılı olmaya çağırıyorum”

Türkiye’deki tüm basın kuruluşlarının özgür olduğunu fakat bu özgürlüğü hakaret olarak algılamanın yanlış olduğunu ifade eden Memiş, “Yapılan yayınlar ülkenin dini yapısı gözetilerek yapılmalı yoksa dini özgürlükleri zedeletmiş olur. Özgürlükler kendi alanları içinde faydalıdır. Dünyanın pek çok bölgesinde İslam’a karşı yaşanan zulümlere göz yuman Cumhuriyet gazetesi bu yayınla yüce Peygamberimize atfen şekiller yayınlayarak Müslümanların kutsallarını hiçe sayarak açık bir tahrik ve provokasyon peşindedir. Cumhuriyet gazetesini inanç özgürlüklerine karşı saygılı olmaya davet ediyorum. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.