banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Cumhurbaşkanı gül alkışlara kızdı

Cumhurbaşkanı gül alkışlara kızdı!

 

Balıkesir'de bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazı için gittiği Zağanos Paşa Camisi'nde kendisini alkışlarla karşılayanlara kızdı. Cumhurbaşkanı Gül, burası yeri değil diyerek tepki gösterdi.

Balıkesir'de Atatürk'ün ilk ve tek hutbe okuduğu Zağanos Paşa Camisi'nde cuma namazını kılan Cumhurbaşkanı Gül, hayatın durduğu kentte caddeleri dolduran kalabalığı selamladı. Camiye girişte kendisini alkışlayanlara, “Burada alkış yok" diyerek uyaran Cumhurbaşkanı Gül, çıkışta, “Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları altında Milli Kuvvetler Caddesi'nde bir süre yürüdü.



Büyük izdihama neden olan yürüyüşün ardından Cumhurbaşkanı Gül, Balıkesir Sanayi Odası'nın, Gala Yaşam Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine katıldı. Öğle yemeğinin de verildiği ödül töreni sırasında, Şehit Mehmet Çakıcı'nın eşi Gülbeyaz ile 12 yaşındaki engelli oğlu Atakan Çakıcı da masada bulundu.

Balıkesir Sanayi Odası Meclis Başkanı Rona Yırcalı, törendeki, açılış konuşmasında, “Dünyayı etkileyen kriz sonrası Türkiye belli bir toparlanmaya girmiştir. Ama gene de önümüzdeki yılların Türkiye için hayati önemi olduğunu unutmamak gerekiyor. İnsanımızın karşı karşıya kaldığı bazı sosyo ekonomik çarpıklıkları gidermemiz gerekiyor. Gelir dağılımındaki uçurumu kapatamazsak bile daraltmamız gerekiyor. Bugün Türkiye, farklı ve etken bir dış politika çizmektedir. Eksen kaymamıştır ama esnek olmuştur. Ülke menfaatlerine göre esneme kabiliyeti göstermektedir. Yeni durumlara göre, uygun vizyon uygulamaktadır. Önümüzdeki dönemde sürekli seçimler olacak, bu nedenle ekonomik reformlar siyasetin gerisinde kalmamalıdırö dedi. Yırcalı, Türkiye'nin, Avrupa Birliği üyesi bir ülke olmasını temenni ettiklerini, herkesin hedefi olduğunu dile getirdi.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ise, ödedikleri vergilerle Türkiye'de önemli bir yerde olan mükelleflere teşekkür etti.

ÖDÜL TÖRENİ
Konuşmaların ardından kent ve ilçelerde, 2009 yılında en yüksek gelir ve kurumlar vergisi ödeyen mükellefler ile en çok ihracat yapan üyeler ödüllendirildi. Cumhurbaşkanı Gül, yıllardır kentte en yüksek vergiyi ödeyen Balıkesir Sanayi Odası Meclis Başkanı Rona Yırcalı ile Hasan Ali Eğinlioğlu'nun da aralarında bulunduğu kişilere ödül verdi. Kurumlar Vergisi'nde ise altın madalya, Yırcalı'nın sahibi olduğu BEST adlı şirkete verildi.

Ödül sahipleriyle hatıra fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Balıkesir Sanayi Odası yetkileri tarafından şilt takdim edildi.

“YAKINDAN GÖRSÜNLER İSTİYORUM
Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında, “Bugün ülkemizin bu şirin kenti Balıkesir'i ziyaret etmekten çok memnunum. Balıkesir, Türkiye'nin seçkin illerinden birisi. Başta coğrafi konumu itibariyle Marmara bölgesinde en verimli topraklara sahip olan bir kent. Tarih olarak tarihi çok eski dönemlere gidiyor. Ama milli mücadelede çok ayrı bir yeri var. Mehmet Akif'in çok büyük izleri var burada. Vatanın birliği bütünlüğü için en çok şehit veren illerimizden birisi.

Cumhurbaşkanı olarak birçok fırsatları değerlendirip tüm kentlerimizi ziyaret etmek istiyorum. Halkta devletin başı olarak Cumhurbaşkanı'nı yakından görsün istiyorum. Mümkün olduğunca gayret ediyorum. Geçenlerde Diyarbakır, bugün de buradayım.

Sevgi beni etkiledi, sorumluluğumu arttırdı, şüphesiz gurur duydum. Milletimizin, devletin birliğine bütünlüğüne sahipliğine gösterdiği sevgi, çok memnun ediyor beni. Şükranlarımı sunuyorum. Burasının başka bir özelliği de şu, öyle ilçeleri var ki merkez kadar önemli. İlçeler ayrı ayrı önemli. Bazı illerde merkezler o kadar çok çeker ki. Merkeze gidilir, burada ise buna ihtiyaç yok. Her ilçenin kendine has özellikleri var. Buradaki konuşmalar sanayicilerin standardını ortaya koydu.

Duyduğum şeyler beni mutlu etti, İş dünyasının nasıl olması gerektiği konuşuldu. AB üyesi tam değiliz ama gümrük birliğinin tam üyesiyiz ve ekonomik rekabet içerisindeyiz. Türkiye'nin gayri safi milli hasılası 1 trilyon yaklaşmış. Buradan baktığımızda Balıkesir'in mukayeseli üstünlüğü ortaya çıkıyor. Öncelikle gıda, sonra hayvancılık. Yerin altı da üstünden zengin. Bir taraftan alınıp bir taraftan satılan bir dünyada yaşıyoruz. Bütün bu konularla ilgili hükümetin de çok büyük destekleri var. Bunlar bazen bilinmiyor, bilinip fırsata geçirilmesi gerekiyor. Bunları yapacaklar da sizlersiniz. Sizlere çok önem veriyorum. Bir ülkenin zengin olması müteşebbis kabiliyetiyle ilgili. Çok insan olabilir ama onları yönlendirmek sizlere düşüyor. İnsanlar takdir edilirse maharetini gösteriyor. Bu nedenle sizlerle olmak istedim. Ulaşım avantajı da çok önemli burasının. Büyük kentlere yakın bir kent. Bu avantajları hep birlikte hayata geçirmek gerekiyor. Burasının mukayese üstünlüğünün altını çiziyorum, bu konuda yarışabilirsinizö dedi.

“TÜRKİYE EN AZ ETKİLENEN ÜLKELERDEN BİRİSİ
Kalkınma Ajanslarına da değinen Cumhurbaşkanı Gül, “Kalkınma Ajansları diye bir birim oluşturuldu. DPT'nin illerdeki küçük birimleri gibi düşünebiliriz. Çok nitelikli elemanlar alınıyor. Bunları çok iyi değerlendirin. Doğru başlangıçlar buraların desteğiyle yapılabilir. Buralardaki firma, fabrikaların ölçeklerini büyütmesi gerekiyor.

Her türlü bilimsel bilgiden de faydalanılması gerekiyor. Dünya'daki ülkelerin ekonomilerinde çalkantılar olurken, Türkiye, çok şükür en az etkilenen ülkelerden birisi oldu. Yabancı devletlerle muhatap olan insanlarız. Önce siyasi sonra ekonomik konuları konuşuyoruz. Türkiye'nin istikrarlı durumunu takdir ediyorlar. Siz işadamlarının bu imkanı en iyi şekilde kullanması gerekir. Siz büyüdükçe Türkiye büyüyecektirö diye konuştu. Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından masasındaki engelli Atakan'a da hediye verdi.

vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.