banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dağlıca saldırısı ile ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı A Haber televizyonunda gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hakkâri Dağlıca’da PKK tarafından döşenen mayınların askeri araçların geçişi sırasında patlatılması ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, saldırıda hayatını kaybeden askerleri olduğunu ifade etti.

Olayın temizlik esnasında gerçekleştiğini belirten Erdoğan, "Üzüntülüyüz, çalışmalar devam ediyor. Başımız sağolsun. Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir olay meydana geliyor. Zırhlı araçların ard arda geçişi sırasında böyle bir olay oluyor. Tabi şu anda Genelkurmay Başkanlığımızın aktardıkları üzücü. Temennim odur ki şu an yapılacak açıklama ve orada alınacak önlemler çok daha kararlı olacaktır.” dedi.

“Süreçte silah stoku yapıldı”

Yaptığı değerlendirmelerde PKK’nin çözüm süreci boyunca silah stoku yaptığını dile getiren Erdoğan, "Çözüm Süreci aslında bunlar tarafından bir ihanetle değerlendirildi. Çözüm Süreci'ni bunlar adeta Güneydoğu'da, kısmen doğuda kendileri için silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler ve çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar. Burada bu süreç içerisinde, güvenlik güçlerimiz tabi 'herhangi bir çatışmaya, şuna buna girmeyelim' dediler ama daha sonra anladık ki bu süreç içerisinde bunlar bunu yaptılar." şeklinde konuştu. (ILKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.