banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Emin Önen, Şanlıurfalılara teşekkür etti


“Ayakta olmamız, dünyaya bir mesajdır”

Ülkenin karanlık bir 15 Temmuz gecesini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıkan, vatanı için, demokrasi için kendilerini düşünmeden tankların, tüfeklerin üzerine atan vatandaşların aydınlığa çevirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen, meydanlara çıkan herkesin yüreğinde iman gücünün bulunduğunu belirtti.

Türkiye tarihi ve kritik bir süreçten geçiyor

Şu ana kadar Ankara'da demokrasi nöbeti tuttuğunu ve geldiği memleketi Şanlıurfa’da Vali Güngör Azim Tuna, Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı, Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi’yi makamında ziyaret eden, Sarayönü, Kara Meydanı ve Yıldız Meydanı esnafını da ziyaret eden Emin Önen, Türkiye'nin tarihi, kritik bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bugün vatan nöbeti için Urfa’dayız. Şehit ailelerimizi ziyaret ettik. Allah onlara ve tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Yaralılarımıza da acil şifa versin” dedi.

Allah'ın izniyle tehlikeyi bertaraf ediyoruz
Bir gününü Şanlıurfa’da bir dizi ziyaretler yaparak ve gecesini de sabah namazı sonrasına kadar Şanlıurfa Rabia Meydanında Demokrasi Nöbeti tutan vatandaşların arasında geçiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen, “Allah'ın izniyle tehlikeyi bertaraf ediyoruz ama teyakkuzda olmamız, ayakta olmamız, dünyanın her yerine bir mesajdır” diye konuştu.

Gerekli önlemlerin hepsi alınıyor
Irk, mezhep ve siyasi parti ayrımı gözetmeksizin herkesin darbenin karşısında olduğunu belirten Emin Önen, açıklamalarını şöyle sürdürdü;
“Urfa’nın yiğit insanları, Urfa’nın yiğit kadınları, Urfa’nın yiğit erkekleri, bu asil milletin kahraman evlatları Allah’ın rahmeti, bereketi, selameti üzerinize olsun. Geceniz mübarek olsun. Demokrasi nöbetiniz mübarek olsun. Namus nöbetiniz mübarek olsun. Vatan nöbetiniz mübarek olsun. Bizi bu günlere ulaştıran Rabbime şükürler olsun. O karanlık geceyi, 15 Temmuz gecesini Rabbim bir daha yaşatmasın bu millete. O gece bu halk bir destan yazmıştır ve yazmaya da devam ediyor. 81 ilde insanlar Cumhurbaşkanımızın talimatıyla sokaklara çıkmış ve kendi iradesine, kendi geleceğine ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Baş Komutanına sahip çıkmıştır. O gece her kesimden, her görüşten insan tek vücut oldu ve tüm dünyaya şunu haykırdı; ‘Bu vatan bizim, bu topraklar bizim, bu bayrak bizim, hepimizin’. Dünyada bir başka millet yoktur ki, kendini siper etsin, canlı kalkan olsun. O gece bu millet, adeta tanka yumruk, mermiye kafa attı. Ve dedi ki; ‘konu memleket olursa, konu vatan olursa geri teferruattır.’ Demek ki bu işler tankla, tüfekle olmuyor, yürekle oluyor yürekle. O gece hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Vatanları için şehit düşen o kahramanlar hiçbir zaman unutulmayacaktır. Allah 81 ilde meydanları hınca hınç dolduran bütün kardeşlerimizden razı olsun. Bütün dünyaya tek bir yürek olarak şunu haykırıyoruz. Bu vatanın ve milli iradenin sahibi sokaklardaki insanlardır. Hiç kimse bu iradeyi gasp edemez. Bizler Cumhurbaşkanımızın ikinci bir talimatına kadar bu meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Gerekli önlemlerin hepsi alınıyor, gerekli çabayı sarf ediyoruz. Allah'ın izniyle tehlikeyi bertaraf ediyoruz ama teyakkuzda olmamız, ayakta olmamız dünyanın her yerine bir mesaj. Bu kadar insanın sokaklarda olması, bu kadar insanın vatan için tek yürek, tek ses olması dosta düşmana büyük bir ders veriyor.”
Önen’e sevgi seli

Darbe gecesi Ankara’da yaşadıklarından da bahseden ve konuşmasının sonunda meydandaki vatandaşların arasına katılarak sohbet eden, bazılarının da sorunlarını, taleplerini dinleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Onların isteği doğrultusunda bol bol hatıra resmi çektirdi. Zaman zaman aralarında oturup onları dinledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.