banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Cuma namazında 28 Şubat'taki zulümlere tepki

Diyarbakır Ulu Camii İmam Hatibi Osman Yağmur, Cuma hutbesinde 28 Şubat döneminde Müslümanlara karşı katliamların, işkencelerin yapıldığını ve cinayetlerin işlendiğini söyledi.

Sur ilçesinde bulunan İslam dünyasının 5'inci Harem-i Şerifi olan tarihi Ulu Camii’nde silah sesleri ve top atışları altında Cuma namazı eda edildi.

Diyarbakır Ulu Camii İmam Hatibi Osman Yağmur, okuduğu hutbede, Türkiye tarihinde sırf Allah dediği için İstiklal Mahkemelerinde idam edilenlerin olduğuna dikkat çekti.

Yağmur, “Memleketin tarihlerlerine baktığımız zaman istiklal mahkemelerinde katledilenler, zindanlarda yok edilenler ve istiklal mahkemelerinde idam edilenler var. Erzurumlu bohçacı bir kadın şapkaya karşı çıktığı için asıldı ve tek kadın olarak tarihte geçti. İskilipli Atıf hoca, imanlı ve irfanlı olduğu için o dönemde yanlışlara dur dediği için Kur’an-ı haykırdığı için o günde de rabbim Allah'tır dediği için bu mahkemelerde asıldı. Şeyh Said Dağkapı’da asıldı. Onun suçu neydi ki 'benim rabim Allah'tır' dediğin için asıldı. Davası Kürtlük değildi. Atıf Hoca’nın Türklük değildi. Davası Kur’an, iman ve İslam’dı.” dedi.

“Müslümanlar 28 Şubat döneminde işkence ve zulüm gördüler”

Müslümanların 28 Şubat döneminde birçok işkence ve zulüm gördüğünü belirten Yağmur, “Binlerce kardeşlerimiz cezaevlerine girdi ve halen cezaevlerinde sürünüyor. Neden? 28 Şubat sürecinde okula alınmayan bacılarımız var. Yurtdışında okuyan kardeşlerimizin diplomaların nasıl iptal edilgini bilmiyoruz. O kardeşlerinizden biride benim, 14 yıl irtica olduğumuz için diplomamızı kabul etmediler. Açık bir şekilde bunlar Müslüman ve şeriat diyemiyor, bize irticacı deyip diplomaları iptal ettiler.  5 yıl okulda okuduğum belge ile askerliğimi tecil etmeme rağmen 18 ay askerlik yaptırdılar. Bu zulüm değimli, 28 Şubat sürecinde Müslümanlara yapılan katliamların, hakaretlerin ve cinayetlerin farkındayız.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz/M. Hüseyin Temel-İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.