banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

CUMA GÜNÜ IŞIK GÖRÜLMÜŞ

UYUZA İYİ GELDİĞİ İNANILIYOR


Şanlıurfa’ya 7 kilometre uzaklıkta bulunan merkez Haliliye İlçesine bağlı Aşık Köyünün Uyuzpınar mezrasında bulunan bir kuyunun içersindeki suyun uyuz hastalığına iyi geldiği öne sürüldü. İddiaya göre 200 yıl önce bir Cuma günü kuyunun içersinden gökyüzüne ışık saçıldığını o günden bu yana kuyunun içersindeki suyun şifalı olduğuna inanılıyor.


Uyuz hastalarının, Âşık köyü Uyuzpınar mezrasına gelerek uyuz hastalığına iyi geldiğine inanılan kuyudan aldıkları suyu banyon yapmak için beraberinde götürüyorlar. Kuyu suyu beraberinde götüremeyenler ise köylülerin kuyunun yanında yaptıkları banyo olarak kullanılan yerde yıkanıyorlar.



ARAŞTIRILMASINI İSTEYECEĞİZ


Uyuzpınar mezrasının bağlı olduğu Âşık köyü muhtarı Muhtar Kemal Çelik, “Vatandaşlar Kuyudaki suyun faydalı olduğuna inanıyor. Bilimsel araştırma yapmadık. Ben kendim şahsen hiç denemedim. Çünkü hasta olmadım. Bilimsel araştırma yapılması için başvuruda da bulunmadık. Ama kuyunun araştırılmasını istiyoruz. Eğer kuyudaki su hastalıklara faydalı geliyorsa herkes faydalansın. Değilse kimse boşuna medet ummasın” dedi



CUMA GÜNÜ IŞIK GÖRÜLMÜŞ


Uyuzpınar mezrası sakinlerinden Veysel Kaya, Büyüklerin anlattıklarına göre, bundan 200 yıl önce bir Cuma günü kuyunun içerisinden gökyüzüne bir ışık saçıldığının görüldüğünün belirterek O günden sonra kuyunun içerisinde bulunan suyun şifalı olduğuna inanıldığını söyledi.


Kaya “Büyüklerimiz anlatırdı. Kuyunun içerisinde gökyüzüne bir ışık yükselmiş. Sonra da hasta biri kuyudan suyu çekip yıkanmış. Ve iyileşmiş. O gün bugündür bu kuyunun şifalı olduğuna inanılıyor. Köyde kim hasta olursa kuyudan suyu alıp eve götürür yıkanır. Tek burada yaşayan köylüler değil, çevre ildeki vatandaşlar da buradaki kuyudan zaman zaman gelir su alır” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.