banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Çukurova Üniversitesinde öğrenci sayısı 50 bine yaklaştı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sonuçlarının açıklanmasının ardından Çukurova Üniversitesine (ÇÜ) 10 binin üzerinde öğrenci kayıt hakkı kazandı. Yabancı öğrenciler ve ek yerleştirmelerle beraber ÇÜ’nün 50 bine yakın öğrenciye bu yıl hizmet vereceği bildirildi.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, birçok ilçenin nüfusunun bir kaç katı olan öğrenci sayılarına bu yıl 10 bin kişinin daha katılmasını beklediklerini söyledi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nın ardından tercih döneminde 10 bin 10 öğrencinin Çukurova Üniversitesini seçtiğini ve kayıt hakkı kazandığını belirten Prof Dr. Kibar, "Tercih dönemini bitirdik. Bu yıl gelecek 10 bin civarında öğrenciyle birlikte sayımız 49 bini bulacak. Bizi tercih eden öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum." dedi.

Ek kontenjan yerleştirmeleri 7 Eylül’e kadar devam edecek

Ek kontenjanla bin 124 öğrencinin Çukurova Üniversitesi’ne kayıt yaptırma hakkı kazandığını ve ek kontenjan kayıtlarının 7 Eylül’e kadar devam ettiğini açıklayan Prof. Dr. Kibar, bunun yanı sıra uluslararasılaşmaya verdikleri önemin altını çizerek, 513 yabancı uyruklu öğrencinin de Çukurova Üniversitesi’ni tercih ederek kayıt yaptırmaya hak kazandığını söyledi.

“En çok Adana Mersin Osmaniye Hatay ve Maraş’tan öğrenci aldık”

Ayrıca istatistik veri olarak illere göre en çok öğrencinin kayıt yaptırdığı ilk 15 ili de açıklayan Rektör Prof. Dr. Kibar sıralamayı şu şekilde açıkladı; “Adana 4 bin 509, Mersin 701, Osmaniye 667, Hatay 649, Kahramanmaraş 396, Mardin 359, Diyarbakır 357, Şanlıurfa 348, Gaziantep 296, Adıyaman 282, Niğde 189, Malatya 188, Elazığ 159, Kayseri 131, Konya 120, Siirt 120.”

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.