banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sac Kavurması PKK imam Halil Şeffaf Bosna Hersek Şanlıurfa Büyükşehir

Cübbeli'yi SP lideri Mustafa Kamalak savunacak
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, Metris Cezaevi'nde yatan Cübbeli Ahmet Hoca'yı ziyaret etti. Saadet Partisi İl başkan yardımcılarının da hazır bulunduğu ziyarette duygu dolu anlar yaşandı. Ziyaret hakkında Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ı önceden bilgilendirdiğini belirten Esmerer, Genel Başkan'ın geçmiş olsun dileklerini Hoca Efendi'ye iletti. Genel Başkan Kamalak'ın Cübbeli Ahmet Hoca'yı mahkemede savunmak istediğini ve bu amaçla kendisinden bir vekâletname talep ettiklerini belirten Esmerer, açıklamasında Cübbeli Ahmet Hoca'nın ehlisünneti korumadaki azmi ve samimiyetine dikkat çekti.

Tevekkülünden bir şey kaybetmemiş

Esmerer, Cübbeli Ahmet Hoca'yı tam bir tevekkül içinde gördüğünü ve sevenlerine de selam ettiğini, dua beklediğini dile getirdi. Hoca Efendi'nin ziyaretten çok memnun olduğunu aktaran Esmerer, tasavvuf ehlinin nev-i şahsına münhasır yansımasını bu ziyarette bir kere daha müşahede ettiklerini de dile getirdi. Cübbeli Ahmet Hoca'nın sevenleri nezdinde itibarsızlaştırılmak istendiğini ve Hoca Efendi'nin bugün başına geleni geçmişte birçok İslam Âlimi ve kıymetli zatların da yaşadığını belirten Esmerer, "Cübbeli Ahmet Hoca her şeye rağmen, moralinden, tevekkülünden hiçbir şey kaybetmemiş, yaşadıklarını sadece bir imtihan olarak görüyor" diye konuştu.

Metris'i Medrese-i Yusufiyye olarak görüyor

Cübbeli Ahmet Hoca'nın Metris'i Medrese-i Yusufiyye olarak gördüğünü, oradaki diğer arkadaşlarına faydalı olabilmek için çalıştığını aktaran Esmerer, Müslüman'ın iyiliği tavsiye edip kötülükten alıkoyma vazifesinin her zaman ve her şartta devam ettiğini, dini, siyasi ve toplumsal hayatta da bu görevinin bilincinde olması gerektiğini vurguladı. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede Cübbeli Ahmet Hoca'nın kendilerine dua ettiğini, Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı sık sık andığını aktaran Esmerer, Hoca Efendi'nin Genel Başkan Kamalak'a, Saadet Partililere ve kendisine dua eden tüm Müslümanlara teşekkür ettiğini ve onlar için duacı olduğunu dile getirdi.

Cübbeli Ahmet Hoca hakkında dile getirilen iddiaların asılsız olduğunun ortaya çıkacağına inandığını belirten Esmerer, "Er ya da geç, her şey ortaya çıkacak ve Hoca Efendi tıpkı eskiden olduğu gibi sohbetlerine, yazılarına devam edecektir. Bizim kendisine ve müntesibi olduğu kapıya olan güvenimiz tamdır" diye konuştu.

MİLLİ GAZETE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.