banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

ÇÜ eğitim binalarını depreme karşı güçlendirecek

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü, Adana’daki eğitim binalarının ve eklentilerinin depreme karşı dayanıklılığının tespit edilmesi ve gerekli görülmesi durumunda güçlendirilmesi konusunda protokol imzaladı.

Ankara’da, Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığında gerçekleştirilen protokol törenine ÇÜ adına Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, İnşaat Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Çağatay ve Prof. Dr. Kamil Tanrıkulu katıldı.

Türkiye’den sadece 5 üniversite ile protokol çalışması yapıldığını ve bunlardan birinin de Çukurova Üniversitesi olduğunu belirten İnşaat Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Çağatay önemli bir projeye imza atıklarını söyledi.

Proje kapsamında atılan imzayla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Çağatay, protokolün konusunun; deprem bölgelerinde yapılacak yapılar hakkındaki yapıların rijitlik, kararlılık ve dayanım konusunda yönetmelik 2007’ye uygunluğunun sağlanması olduğunu belirtti.

Yönetmeliğe göre gerekiyorsa binaların güçlendirileceğini ifade eden Çağatay, “Özellikle son yıllarda yaşanan depremler ve yapıların performansları da düşünüldüğünde bu çalışmanın önemi daha da net anlaşılır olacak. Böylece eğitim binalarımız yetersiz ise güvenilir yapılar haline getirilecek. Bu durum okullarda okuyan öğrenci, öğretmen ve aileleri mutlu edecek. Dolayısıyla önemli bir ihtiyaç da giderilecek.”diye konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.