banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

'Çözüm sürecinde tüm Kürtler muhatap alınmalı'

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, 1 Kasım seçim sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yeni kurulacak hükümetin daha samimi ve ciddi adımlar atması gerektiğini belirten Yalçın, Kürt meselesi isteniyorsa devletin Kürtlerin tüm kesimlerini muhatap alması gerektiğini söyledi.

Devletin PKK ile görüşülebileceğini ifade eden Yalçın, ancak PKK meselesi ile Kürt meselesinin birbirine karıştırılmamasını, iki meselenin ayrı iki mesele olduğunu dile getirdi.

AK Parti’nin çözüm sürecindeki yanlışlarını sürdürmesi halinde tekrar oy kaybedeceğini vurgulayan Yalçın, “Bundan sonraki çözüm sürecine PKK ile tabi ki de oturup konuşabilir ama gerçekten devlet ve hükmet samimiyse, bu Kürt meselesini çözmek istiyorsa, daha samimi adımlar atması gerekir. Yani PKK meselesi ile Kürt meselesini birbirinden ayırması lazımdır. Böyle bir politika yürütmesi gerekiyor. Muhatabiyet konusunda Kürtlerin tamamı muhatabıdır devletin. Siyasi Partiler, dernekler, vakıflar, aşiret ağaları, kanaat önderleri, STK’lar bunların tamamının muhatap alınması lazımdır.  Yani böyle bir mozaik oluşturması lazımdır. Çözüm sürecini PKK ve onun siyasi uzantısı üzerinden yürütmeye devam ederse AK Parti tekrar kaybedecektir.” dedi.

“Kürt halkının gasp edilmiş hakları iade edilmeli”

1 Kasım seçimlerinde halkın AK Parti’ye daha fazla sorumluluk yüklediğini belirten Yalçın, “ 1 Kasım sonucundan sonra halk, AK Partiye daha fazla sorumluluk yükledi.  Kürt halkının gasp edilmiş haklarını biran evvel iade edilmesi yönünde gerekli adımların atılması gerekiyor. Yeni bir sivil anayasa şarttır. Buna yönelik adımların atılması lazımdır.” diye konuştu.

Yalçın, muhalefet partilerinin 7 Haziran öncesi ve sonrasında herhangi olumlu bir politika geliştirmediklerinden ve ellerini taşın altına koymadıklarından dolayı kamuoyu tarafından cezalandırıldığını belirtti.

“Karma eğitimden vazgeçilmelidir”

AK Parti’nin eğitimdeki eksikleri gidermek için önemli adımlar atması gerektiğini belirten Yalçın, “Okullarda düşünemeyen, fikir üretemeyen, tamamıyla sorgulamayan, kendini geliştirmeyen bir nesil yetişiyor. Bu eğitim sisteminin müfredatı değişmesi lazımdır. Bunun önündeki en büyük engel karma eğitimdir. Karma eğitimden vazgeçilmelidir. Bu dönem içinde AK Partini bu eğitim alanına bir el atmasını temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“AK Parti HÜDA PAR’ın eğitim raporunu dikkate almalı”

Öğrencilerin maneviyatını yükseltecek bir müfredatın çıkarılması gerektiğinin altını çizen Yalçın, “AK Parti, eğitimde öğrencilerimizin maneviyatını yüksek tutacak, ahlaklı, erdemli bir neslin yetişmesi için bir müfredat çıkarması gerekiyor.  HÜDA PAR olarak eğitim ile ilgili parti merkezimizin bir çalışması oldu. AK Parti’nin HÜDA PAR’ın düzenlemiş olduğu bu eğitim müfredatını gözden geçirmesi lazım, okuması lazım ve oradan çıkarılması gereken çok önemli bilgileri alması lazımdır. Halkı düşünüyorlarsa bu medeniyet projesini hemen uygulamaya koymaları lazımdır.” dedi.  (Ramazan Casuk - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.