banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

'Çözüm Süreci'nde tek muhatap HDP/PKK olmamalıydı'

AK Parti Hükümetinin yürüttüğü Çözüm Süreci’nin HDP/PKK tarafından istismar edildiğini savunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bu konuda tek muhatabın HDP/PKK olmasının en büyük hata olduğunu söylediler.

Artan şiddet olayları ve nedenleri konusunda açıklamalarda bulunan Yesevi Ocakları Eğitim Kültür Derneği Başkanı Resul Bozkurt, Çözüm Süreci’nin içeriğinin tam olarak bilinmemekle birlikte sorunların çözümü noktasında önemli bir adım olduğunu ve bölgedeki tüm parti, STK ve kanaat önderlerinin muhatap alınarak devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti iktidarının bu konuda yanlış adımlar attığının altını çizen Bozkurt, atılan yanlış adımların temel sebebi ise dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanlış yönlendirilmesi olduğunu söyledi.

 “İktidarın en büyük hatalardan birisi de Akil Adamlar konusundaydı”

Çözüm Süreci’nde atılan yanlış adımlardan ders alınması gerektiğini ifade eden Bozkurt, “Yapılan bu hataları tek tek saymakla sorun bitmez ama hatalardan ders alınıp, farklı platformlarda çözüm arayışlarına girmemiz lazım. Bence iktidarın yaptığı en büyük hatalardan birisi de Akil Adamlar konusuydu. Batı’da Jön Türkler dediğimiz Beyaz Türkleri getirip Doğu’da Akil Adam sınıfına koymaması gerekirdi.” diye konuştu.

“Çözüm Süreci’nde HÜDA PAR’la da görüşülmeli”

İktidarın Çözüm Süreci’nin risklerini alırken bunun kaymağının HDP/PKK tarafından alındığını ve bu konuda tek muhatabın bu çevre olması en büyük yanlışlık olduğunun altını çizen Bozkurt, sözlerini şöyle bitirdi:

“Doğu ve Güneydoğu’da büyük tabanları olan sivil toplum kuruluşları, vakıflar muhatap alınmalıydı. Bununla birlikte siyasi bir parti olan HÜDA PAR’ın da bu süreçte muhatap alınması gerektiğine inanıyorum. Yine kanaat önderleri ile bizim Allah dostları dediğimiz büyüklerimiz var. Onların rızaları, fikirleri ve duaları da alınabilirdi. Açılım Süreci’nin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için bu hususlara dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.” (Ayhan Kaya – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.