banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Çözüm olarak eski araçlar çıkarıldı!

Şanlıurfa Belediyesi tarafından kent içi taşımacılığında revizyon yaparak 53 yeni araç kiralayarak geçtiğimiz günlerde 23 tane aracı hizmete çıkarmıştı. Yeni kiralanan araçlar mevcut kapasitenin üzerinde yolcu almaya başladı.

Yeni alınan araçlarda toplamda 61 kişilik yer bulunurken bu sayı zaman zaman 85'e yükseliyor.

Çözüm yolları arayan Belediye eski hizmet araçlarını devreye soktu.
Ulaşımın rahat ve çağdaş olmasını amaçlayan Şanlıurfa Belediyesi 53 yeni araç kiralayarak kentte faaliyete geçirmişti. Bu durumu protesto eden halk otobüs şoförleri ise kontak kapatarak kent içindeki seferlerini durdurdu.

Belediyenin yapmış olduğu revizyon'a karşı çıkan Karaköprü ve Sırrın hatlarında çalışan yaklaşık 200'e yakın özel halk şoförleri araçlarını AK Parti binası önünde bulunan otopark'a ve şehrin belirli noktalarına park edip kontak kapatmışlardı. Ayrıca halk otobüsçülerin kontak kapatma eylemleri halen devam ediyor.
40 derece sıcaklıkta otobüs bekliyorlar
Otobüs duraklarında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar kavurucu sıcaklıklarda otobüs bekliyor. Halk otobüsçüleri ile Belediye arasında yaşanan bu durumdan halk etkileniyor.

İbrahim Türkmen adlı vatandaş yaşanan sıkıntıları şöyle anlatıyor gazetemiz muhabirine; "Belediye otobüsleri var ama yetersiz ve vatandaşlar olarak son derece zor durumdayız. Acilen halk otobüslerinin de çalışması lazım,onların çalışmalarını da istiyoruz.Vatandaş olarak sorun bizden kaynaklanmıyor.Bizim yapacak bir şeyimiz yok, onlar kendi aralarında anlaşacaklar bu sorunu çözecekler.Araçlar mevcut kapasiteyi kaldırmıyor" şeklinde konuştu.

SEYFULLAH POLAT/GAPGÜNDEMİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.