banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

ÇÖP KONTEYNERLERİ YENİLENDİ

Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde ana arterlerde bulunan çöp konteynerlerini ihtiyaç ve talep doğrultusunda yenileme çalışması başlattı. Bu kapsamda, gece boyunca devam eden çalışmalar neticesinde, ana arterler üzerinde bulunan 600 litrelik metal çöp konteynerlerinin daha hafif ve pratik olan 800 litrelik plastik çöp konteynerleriyle değişimi tamamlandı. Daha hijyenik olan ve kapaklı olması dolayısıyla çöp kokusunun dışarıyla yayılımını engellemede etkili olan çöp konteynerlerinin değişim çalışmaları sırasında Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, beraberinde Başkan Yardımcısı Osman Uludağ ve Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Dişli ile birlikte işçileri ziyaret etti.

“SAĞLIK VE HİJYEN AÇISINDA DAHA İYİ”

Yeni konteynerlerle ilgili teknik olarak Temizlik İşleri Müdürü Dişli’den bilgiler alan Başkan Demirkol, Haliliye halkı için soğuk havada fedakarca çalışan işçilere teşekkür etti. “Haliliye için hep iyisi hep yenisi” diyen Başkan Fevzi Demirkol, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, 600 litrelik metal konteynerleri 800 litrelik plastik konteynerlerle değiştiriyorlar. Bu konteynerlerin özelliği sağlık ve hijyen açısından daha iyi ve insan hayatı için daha sağlıklı olması. Ayrıca, bu konteynerlerde fren sistemi mevcuttur. El ile dokunmadan pedal yardımıyla kapağı açılmaktadır ve çöp döküldükten sonra kapak sayesinde çevreye kötü kokuların yayılımı önlenmiştir. Bu bakımdan Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, gecenin bu soğuğunda ‘Haliliye için hep iyisi hep yenisi’ anlayışıyla fedakarca hizmet ediyorlar. Bütün Temizlik İşleri Müdürlüğümüze ve müdürümüze teşekkür ediyorum.”

Yeni plastik 800 litrelik çöp konteynırları kapaklı olması nedeniyle koku kontrolü sağlıyor, çevre yayılımını engelliyor, ekonomik ve çöp toplama esnasında ortaya çıkan gürültü kirliliğini minimum düzeyde tutuyor. Bu özellikleri nedeniyle tercik edilen yeni çöp konteynırlarının zamanla ana arterler dışında mahallelerde de yaygınlaştırılması bekleniyor.

Başkan Demirkol, açıklamasının ardından gecenin ilerleye saatlerinde konteyner değişim çalışmalarında görevli işçiler ile beraber yemekte buluştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.