banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, Son aylarda PKK’nin bölge halkına verdiği zararın doruk noktaya çıktığını belirterek, PKK’nin bölgede insanlık suçu işlediğine vurgu yaptı.

İnsanların en temel haklarından birisi olan eğitim hakkının yaşanan çatışmalardan dolayı engellendiğine dikkat çeken Gök, yaşanan çatışmalardan en fazla çocukların ve eğitim hakları engellenen öğrencilerin etkilendiğini belirtti.

Son zamanlarda yaşanan çatışmalar nedeniyle okullara verilen zararlardan dolayı çocukların en temel hakkı olan eğitim hakkının gasp edildiğini belirten Gök, “Bölgedeki durum herkesin malumudur. Terör insanlık suçu olarak herkesin artık kabul ettiği bir durum oldu. Terörün yıllardır bölge halkına verdiği zarar şuanda doruk noktaya çıkmıştır. Öyle ki insanların en temel haklarından birisi olan eğitim hakkı şuanda engelleniyor.” dedi.

Bölgede artan şiddetin, okulların ve camilerin yakılmasına kadar çok kötü bir boyuta geldiğini belirten Gök, açıklamasını şöyle sürdürdü.

“Biz ki savaşa giden ordusuna ‘kadınlara, yaşlılara, çocuklara, Kiliselerinde ibadetle meşgul olan insanlara ve hatta ağaçlara dahi dokunmayacaksın’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz. ‘Kiliselerde ibadet eden insanlara dokunmayın’ emri bir yana bugün camiler yakılır hale gelmiş.”

Bu noktada bütün problemlerin çözüm noktasının eğitim olduğunu ancak PKK’nin bundan dolayı eğitimi engellediğini söyleyen Gök, “Eğitim verilen yerlere ve okullara saldırılmasını çok garip bulmuyorum. Çünkü çocuklar eğitilirse bu birilerini rahatsız edecektir. Özellikle de manevi eğitimin öne çıkarılması gerektiğine inanan birisiyim. Yani önce ahlak ve maneviyatın olması gerekir. Ben bölgede PKK’nin eğitime karşı olmasının temelinde, insanlar eğitim aldıkça bir şeyleri fark etmeye başlıyorlar. Bir şeyleri fark edince de o bölgeye terör giremiyor. Dolayısıyla eğitiminde yapılmaması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Bizim manevi eğitime ihtiyacımız var”

Çocukların en temel hakkı olan eğitim hakkının gasp edilmesini şiddetle kınadığını belirten Gök, Türkiye’deki eğitim sistemi ile verilen eğitimin yanlış olduğunu ve değerler eğitiminin öne çıkarılması gerektiği çağrısında bulundu.

Gök, “Eğitiminde bizim ihtiyaç duyduğumuz kardeşliği getirecek olan ve bizim mayamız olan İslami noktada değerler eğitiminin öncelenmesi gerekir. Bu yönde adım atılması gerektiğini buradan belirtmek istiyorum. Bizim manevi eğitime ihtiyacımız var.” Diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.