banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Çocuklarımızı Değerler Eğitimi İle Yetiştirelim


Değerler Eğitimi toplantısında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet SARMIŞ “Son iki yıldır Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak değerler eğitimi konusunda birçok etkinlik yaptık. Değerli arkadaşlar, Değerler eğitimi: çeşitli etkinlikler ve yöntemler yoluyla değerlerimizin çocuklarımıza ve gençlerimize kazandırılması olarak tanımlanabilir. 18. eğitim şurasında okullarda tüm derslerde değerlerin kazandırılması amaçlı etkinliklere yer verilmesi kararlaştırılmıştır. Aileler olarak çocukların değerlerimize uygun davranışlarını ödüllendirerek pekiştirilmesini sağlamak çok önemlidir. Günümüzde değerlerimize en büyük saldırıyı gerçekleştirilen televizyon, internet vb. iletişim araçlarını çocuklarımıza verirken ebeveynler olarak denetimi unutmamak gerekir. Okullarda ödül ve değerlere uygun davranışlar ön plana çıkarılmalıdır. Örnek olay vb. yöntemler kullanarak değerlerimizin çocuklarımıza kazandırılması sağlanmalıdır, diyerek ailelerin çocuklarını doğru yöntemle kontrol etmelerine dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Değerler Eğitiminin Amacı 1. İyi karakterli bireyler yetiştirmek, 2. Toplumsal birlik ve beraberliği kuvvetlendirmek 3. Doğruluk, dürüstlük gibi kavramların sözde kalmaması ve davranışa dönüşmesini sağlamaktır. Biz eğitimcilerin görevi öğrencilerimizi kötü ahlaktan korumak ve kurtarmak, bunun yanında iyi ahlakla donatmak ve devamını sağlamaktır. Değerler eğitimi kalbe, zekâya ve iradeye hitap etmeli ve amacı iyiliği sevdirmek, tanıtmak, istetmek olmalıdır. Değerler eğitimi önce çocuğun duyarlılığına hitap etmelidir. Çünkü çocukta duygu, akıldan önce gelir. Çocuk heyecanlı olduğu zaman aklını aydınlatmak da kolaylaşır. Değerler eğitimi, irade üzerinde de etki yapmalıdır” dedi

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet SARMIŞ’ in açılış konuşmasının ardından toplantıya katılan Anaokulu Müdürleri, okullarında Değerler Eğitim konusunda yapmış oldukları iyi örnekler konusunda katılımcılara bilgi vererek toplantı sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.