banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

'Çocuklarımız ölmeden önce üst geçit istiyoruz'

Günde binlerce aracın geçiş yaptığı uluslararası tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Fen Lisesinde okuyan yaklaşık bin 500 öğrenci, uluslararası karayolunu geçerek okullarına gitmek zorunda kalıyorlar. Öğrenci ve veliler, yaralamalı kazaların yaşandığı yolda ölümlü kazalar yaşanmadan üst geçit yapılmasını istediler.

Öğrenciler, trafik ışığı veya üst geçidin olmadığı, hiçbir güvenlik önleminin olmadığını ve TIR ve kamyonların kullandığı yolu yaya olarak geçiyor.

Yetkililere seslenen veli ve öğrenciler, yaralamalı kazaların yaşandığına dikkat çekerek ölümlü kazalar yaşanmadan okul geçişi için üst geçit yapılması talebinde bulundular.

Okul çıkışı bir öğretmenin öğrencileri sırayla karşıdan karşıya geçirdiği görülürken öğrencilerin ise koşarak araçların arasından karşıdan karşıya geçmeleri ise dikkatlerden kaçmadı.

Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Adnan Kahraman, sorunun defalarca gerekli yerlere iletildiği ama şimdiye kadar bir şey yapılmadığından yakınarak sorunun halledilmediği takdirde yolu trafiğe kapatacaklarını söyledi.

“Uyarımız dikkate alınmazsa öğrencilerin can güvenliği için yolu trafiğe kapatırız”

Kahraman, “ Yol 8 şeritlidir. İmam Hatip ve Fen Lisesiyle beraber bin 400- bin 500 öğrencimiz var. Öğrenciler bu yolu her gün geçmek zorunda kalıyor. Okul yönetimi olarak Karayollarına gerekli yerlere bir sürü dilekçe verilmelerine rağmen buna bir çare bulunmadı. Birkaç gün önce 2 öğrencimiz karşıdan karşıya geçmeye çalışırken kaza geçirdi. İsteğimiz buraya ya dönemeçli ışıklı bir şeyin yapılması ya da bir üst geçit yaya geçidi yapılmasıdır. Mağdur olan velilerimiz öğrencilerimiz var. Bu soruna bir kısa bir süre içerisinde çare bulunmasını istiyoruz. Şimdilik sadece uyarıyoruz kimsenin mağdur olmaması için yolu kapatmak istemiyoruz ama gerekirse öğrencilerimizin can güvenliğine dikkat çekmek için yolu kapatırız.” dedi.

“Kaza geçiren kızım en az bir ay eğitiminden mahrum kalacak”

Kızının karşıdan karşıya geçmeye çalışırken kendisine araba çarptığını ve eğitiminden mahrum kaldığını vurgulayan velilerden Ramazan Saruhan “Herkes bizim gibi şanslı olmayabilir. Benim kızım kurtuldu ama belki başkasının çocuğu kurtulamaz. Kızım geçirdiği kazadan dolayı yaralıdır şu an evde yatalaktır en az bir ay eğitiminden mahrum kalacak. Öğrenciler günahtır. Mutlaka bir üst geçidin yapılması lazım.” diye konuştu.

“Kızım öldükten sonra üst geçidin bir anlamı kalmaz”

Kızı ile yeğeninin bu yolda kaza geçirdiğini ölümlü kazaların yaşanmadan önce bir üst geçidin yapılması gerektiğine dikkat çeken veli Hüseyin Kahraman ise “Bir hafta önce kızım ile yeğenim karşıdan karşıya geçmek isterken kaza geçirdiler. Bu kaza ölüme sebep olabilirdi. Öğretmenlerine söyledik, ilgili kurumlara başvurduklarını söylediler. Ama bir türlü üst geçit yapılamadı. Yetkililere soruyorum kızım öldükten sonra ne yapabilirlerdi? Kızım öldükten sonra üst geçidin faydası olmaz. Yetkililerden ricam herhangi bir ölümlü kaza yaşanmadan önce derhal bir üst geçidin yapılması gerekir.”  şeklinde konuştu.                                                   

“Her kaybedilen bir can bir gelecektir.”

Öğrencilerden Merve Karaaslan, “3 yıldır uluslararası geçiş güzergahı üzerinde yer alan okulumuza ulaşım için ciddi manada sıkıntı yaşıyoruz. Daha önceki yıllarda gerek okul yönetimi gerek veliler tarafından bu konunun hassasiyeti ve ciddiyeti oluşturduğu riski ilgili makamlara dile getirilmiş olmasına rağmen üzülerek bunu belirtmek istiyoruz ki yetkililer tarafından çözüme yönelik herhangi adım atılmamakta, çözüme yönelik bir çalışma olmadığını görmekteyiz. Bizler gerek mahalle sakinleri gerek okul öğrencileri adına yetkililerin sesimize kulak vermeleri ve ciddi can kayıpları yaşanmadan önce ivedi bir şekilde harekete geçmelerini temenni ediyoruz. Unutmayalım ki her kaybedilen bir can bir gelecektir. Geleceğimizi yok etmeyelim geleceğimize sahip çıkalım.” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Öğrencilerden Kübra Dindaroğlu ise “Ya trafik ışıklarının yapılması ya da üst geçidin yapılmasını temenni ediyoruz. Çünkü okulumuzun yanında bu yıl Fen Lisesi yapıldı. Yıl geçtikçe öğrencilerin sayısı artmakta bir an önce yapılsa bizim için çok iyi olur.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.