banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Çocukları Mum Gibi Eriyor!


Şanlıurfa’da, ender olarak görülen 'Epidermolizis Bülloza’ hastalığına yakalanan 3 yaşındaki Ömer ile 9 yaşındaki Muhammed Canbek, vücutlarını saran yaralar sebebiyle mum gibi eriyor. Acı çeken çocukların yanından bir an olsun ayrılmayan anne Saliha Canbek, gözyaşları içerisinde çocuklarının yaşamasını istediğini söyledi.

Süleymaniye Mahallesi’nde tek gözlü odada yaşayan Ahmet-Saliha Canbek çiftinin 12 yıllık evlilikleri, milyonda bir görülen hastalık nedeniyle kabusa döndü. Aile büyüklerinin kararı üzerine akraba oldukları halde evlenmeleri istenen Saliha ile Ahmet Canbek çiftinin dünyaya getirdiği 3 yaşındaki Ömer ile 9 yaşındaki Muhammed Canbek doğumdan 1 ay sonra vücutlarında önce su toplandı, ardından büyük yaralar oluştu. İnşaat işçisi, 35 yaşındaki Ahmet Canbek, çocuklarında oluşan bu yaraların tedavisi için hastaneye götürerek tetiklerini yaptı. Çıkan sonuçta 2 kardeşte milyonda bir görülen 'Epidermolizis bülloza'nın deride oluşan su kabarcıklarıyla kişinin yaşamını son derece olumsuz etkileyen kalıtsal bir deri hastalığı olduğunu öğrendi.
Dünyada tedavisi olmadığı için çaresiz bir şekilde eve kapatılan çocuklar, mum gibi eriyerek ölümü bekliyor.
Konu ile alakalı bilgilenen Üniversite Rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu, Araştırma Hastanesi Baş tabibi Prof.Dr İbrahim Can Kürkçüoğlu, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Göğüs Hastalıkları ABD Başkanı Prof.Dr. Mehmet Gencer, Çocuk Mütehassısı Doç.Dr Ali Ataç ve Yrd.Doç.Dr. YavuzYeşilova ile birlikte aileyi ziyaret etti.
Rektör Mutlu çocukları kontrol eden hekimlerin kararları doğrultusunda çocukları anneleri refakatinde hastaneye yatıracaklarını, gerekli ilk tedavilerinin burada yapılıp, hastalığın seyri doğrultusunda gerektiği görüldüğü takdirde başka illere de gönderileceklerini ifade etti.
Rektör Mutlu ayrıca hasta çocukların ailesine gıda yardımında da bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.