banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Ziyaretlerde Bulundu. ile anlaştı Sulama Birlikleri Kasımpaşa

Çocuklara sahip çıkın!


BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) çocuklara yönelik “Binyıl Kalkınma Hedeflerine” ilişkin son raporunu yayımladı. Raporda; yeni 15 yıllık kalkınma programında en dezavantajlı gruplara odaklanılmadığı takdirde uluslararası toplumun milyonlarca çocuğu yüz üstü bırakmış olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Çocuklara yönelik Binyıl Kalkınma Hedeflerini (BKH) ele alan “Çocuklar için İlerleme: Ortalamaların Ötesi” adlı son UNICEF raporunda; elde edilen önemli başarılara rağmen fırsat eşitliğinin sağlanamaması nedeniyle milyonlarca çocuğun yoksulluk içinde yaşamaya devam ettiği, beş yaşından önce hayatını kaybettiği, okula gidemediği ve kronik beslenme yetersizliğinden mustarip olduğu belirtiliyor.

UNICEF Genel Direktörü Anthony Lake, BKH’nin, dünyanın çocuklar konusunda büyük ilerleme kaydetmesine yardımcı olduğu gibi kaç çocuğun da kaderine terk edildiğini ortaya çıkardığını söyledi.

Ülkeler içindeki eşitsizlikler nedeniyle en yoksul ailelerin çocuklarının beşinci yaş günlerini bile göremeden ölme riski iki kat fazla olduğu belirtilen raporda, çocuklara ulaşma konusundaki başarısızlığın devam etmesi durumunda 2030’a kadar yaklaşık 119 milyon çocuğun kronik beslenme yetersizliğinden kaynaklanan hastalıklarla boğuşmaya devam edeceği, beş yaş altı 68 milyon çocuğun daha önlenebilir nedenlerden dolayı yaşamını yitireceği ifade edildi.

Yarım milyar insanın 2030 yılında tuvalet ihtiyacını açık alanda gidermeyi sürdüreceği ve bunun çocuk sağlığına ciddi risk oluşturacağı vurgulanan raporda, Sahraaltı Afrika'da yaşayan en fakir ailelerin kız çocuklarının tamamının ortaokul eğitimi görebilmesinin yüz yıla yakın bir zaman dilimini kapsayacağı belirtildi.

Raporda ayrıca; halen yıllık 6 milyon çocuğun beş yaşına gelmeden hayatını kaybettiği, 289 bin kadının doğum sırasında yaşamını yitirdiği, ilkokula gidemeyen 58 milyon çocuğa ise yardım eli uzatılamadığı kaydedildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.