banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Batman Valisi Azmi Çelik, 20 Kasım ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Çocuklara daha iyi bir yaşam sunmak için dünyada ve Türkiye’de her yıl 20 Kasım ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ olarak kutlandığını belirten Vali Çelik, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her zaman korunmaya ihtiyaçları vardır. Çocuklarımızın haklarını koruyarak onlara daha güzel bir dünya sunduğumuzda geleceğimizi de teminat altına almış oluruz. Unutulmamalıdır ki eğitim, sağlık ve yaşam hakkı çocukların en doğal haklarıdır. Bu hakları sunmak da sosyal devlet olmanın gereğidir. Çocuklarımızın sağlıklı, güçlü, bilgili, yetenekli olması milletimizin varlığının en büyük güvencesidir. Onları korumak, hiçbir ayrım gözetmeksizin eşit koşullarda eğitmek yüksek insani değerlerimizin bir gereğidir. Tüm çocukların güzel bir dünyada yaşayabilmesi ise bütün insanlığın gönüllü gayretleriyle mümkün olacaktır.” dedi.

İyi şartlarda hayatını sürdüren çocuklarımızın yanında, sokaklarda yaşayan, toplumsal olaylara karışan ve zararlı alışkanlıklar edinen çocukların da bulunduğunu hatırlatan Çelik, “Çocuklarımızın bu ortamlardan çıkarılarak topluma kazandırılmasında, ülkeye ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirilmesinde hepimizin ortak sorumluluğu olduğu kadar ailelerin de sorumluluğu bulunmaktadır. Milletimiz, çocukları dünyadaki en kıymetli varlık olarak görmekte ve onları el üstünde tutmaktadır. Zira onlara yapılan yatırım, millî ve manevi değerlerimizin geleceğine yapılan en değerli yatırımdır.” ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.