banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Çocuklar camilere ısındırılmalı

Camilerin, genciyle-yaşlısıyla, kadınıyla-erkeğiyle, küçüğü-büyüğüyle herkesi bünyesinde toplayan mekânlar olduğunu belirten Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, çocuklara camilerin sevdirilmesi gerektiğini belirtti.

Çocuk cami ilişkisini yaygınlaştırmak için yeni projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Müftü Çelik, Gaziantep’te bu noktada bazı camilerde çocukların camilere gelmesinin sağlamak için İmam-Hatipler ile beraber bazı projeler geliştirdiklerini kaydetti.

Camilerin insan farkı gözetmeksizin tüm insanlığı kucaklayan mabetler olduğunu söyleyen Çelik, “Camiler kimseyi reddetmez herkese kapıları açıktır. Tarihte camiler bu anlayışla inşa edilmiştir. Bizler de bu gün cami inşa ederken bu anlayış ile cami inşa etmeliyiz. Yine cami inşa ederken çocukların camileri sevecek ve camilere ısınacak şekilde imar edilmelidir.” dedi.

“Camilerde çocuklarımıza değer verdiğimizi gösterecek adımlar atmalıyız”

Gaziantep’te bazı camilerde çocukların cami ile buluşması için bazı uygulamalar başlattıklarını belirten Çelik, “Çocuklara camileri daha cazip hale getirmek için özel şadırvanlar ve lavabolar yapıldı. Çocuk camiye geldiği zaman camide kendisi için özel bir alan oluşturulmuş ise bu çocuğun hoşuna gidecek. Çocuk kendisine değer verildiğini görecek. Bu anlamda bizler camilerde çocuklarımıza değer verdiğimizi gösterecek adımlar atmalıyız.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımızı kaybetmek için değil, çocuklarımızı kazanmak için uğraşmalıyız”

Camilerde çocuklara kızılmasının yanlış olduğunu söyleyen Çelik, “Bu durum, çocukların camiden soğutulmasına neden oluyor. Bizler çocuklarımızı kaybetmek için değil, çocuklarımızı kazanmak için uğraşmalıyız. Onun için cami imamları ve halk olarak çocuklarımıza camiyi nasıl sevdiririz ne gibi projeler üretebiliriz. Çünkü camilerimiz dua ve ibadetlerimizin topluca yapıldığı, Allah’a dua edildiği, gönüllerin huzur bulduğu, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı, birlik ve beraberliğimizin temininde vazgeçilmez kutsal yerlerdir.” şeklinde konuştu.

“Bu ümmetin genç yiğitleri bizim omuzlarımızda büyüyeceklerdir”

Peygamberimiz döneminde çocukla cami arasındaki sıcak ilişkinin günümüzde tekrar sağlanması gerektiğini ifade eden Çelik, “Peygamberimizin çocuklara olan özel ihtimamını din görevlileri ve cami cemaati olarak bizler de göstermeliyiz. Çocuklarımızı camilere getirelim. Camiye gidiyoruz, camiyi seviyoruz şuurunu onların tertemiz gönüllerine yerleştirelim. İşte Peygamberimizin secdede iken omzunda düşmeyen torunları Hz. Hasan ve Hüseyin’i kendimize örnek alalım. Bu ümmetin genç yiğitleri bizim omuzlarımızda büyüyeceklerdir.”diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.