banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Çocuk uygunsuz giyindi diye tv bastılar
İsrail’de aylardır tartışma konusu olan ultra-Ortodokslar 8 yaşındaki bir kızı “uygunsuz” giyindiği için tehdit etti, kızın konuştuğu televizyon kanalı basıldı, Başbakan Binyamin Netanyahu gidişe bir dur demek için harekete geçti. İsrail’de bir süredir halk ultra ortodoksların gündelik yaşamlarını tehdit ettiği, kadınlara ayrımcılık ve şiddet uyguladığından şikayet ediyor, hükümeti de tedbir almamakla itham ediyordu.
Son olarak ultra-Ortodoksların yoğun yaşadığı Beit Shemesh şehrinde 8 yaşındaki bir kız gördüğü baskılar sonucunda isyan etti. Küçük kız, ülkenin önde gelen kanalların Channel 2’de katıldığı bir programda, aşırı muhafazakarların sözlü taciz ve tehditleri yüzünden evinden okuluna giden 300 metrelik yolu yürümeye korkar hale geldiğini söyledi. Kızın başı kapalı ortodoks annesi de daha açık giyinen ya da erkeklerin yolundan yürüyen kadınlara tükürüldüğünü, “fahişe” denildiğini ve duvarlara “onları buradan temizleyin” yazıldığını anlattı.
Yayının ardından dün ultra-Ortodokslar kanalı bastı. Taşlar ve sopalarla binaya saldıran aşırı muhafazaklar bir gazeteciyi yaralarken kanal ekipmanlarından bazılarını da çaldı.
Kamusal alan açıktır
Olaylar gelişirken Netanyahu kabine toplantısı çıkışında sert bir açıklama yaparak “Liberal, Batılı demokrasilerde kamusal alan açıktır ve kadın, erkek herkes için güvenlidir. Herhangi bir ayrımcılık ya da tacize yer yoktur” dedi. Netanyahu ayrıca kadın ve erkeklerin farklı kaldırımlarda yürümesini işaret eden tabelaların da kaldırılmasını istedi. İsrail Başbakanı, kadınlara karşı ayırımcılıkla savaşmak için tüm yasal yolların kullanılacağını da sözlerine ekledi.
Kaynak: MİLLİYET

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.