banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Çocuk Hastanesindeki Mağduriyete Son Verilmeli

 


                Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut ATÇI, Çocuk Hastanesinde meydana gelen aksaklıkalara ve Mağduriyetelere Son Verilmesini istedi

                Atçı yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi: “Hastanelerdeki fiziksel yetersizlikler ve personel eksikleri; hastaneye başvuran hastaların ihtiyaçlarının karşılanamamasına ve sonuç olarak hastalıkların tedavisinin olumsuz etkilenmesine yol açmaktadır.  Özellikle hemşire kadrosunun sayısal yetersizliği, kendi alanında ne kadar bilgili ve becerili olursa olsun, hekimin çabalarının boşa gitmesine ve doğal olarak hastanın bundan zarar görmesine neden olmaktadır.  Bu durumdan başta vatandaşlar, hastane idarecileri, tüm hekimler ve diğer sağlık personelleri sürekli yakınmaktadırlar. Bugünkü Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ndeki tablo bu durumu özetlemektedir.

         Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde günde ortalama 1500 hastaya poliklinik hizmeti verilmektedir. Bunun yanında 229 yatak kapasitesine sahip olan hastanemizde; günlük ortalama 450-500 hasta yatarak tedavi almaktadır. Yatak doluluk oranının % 200 den fazla olduğu hastanemizde bir yatağa en az 2 hasta düşmektedir. Bu durum başta hasta ve hasta yakınları, daha sonra gece gündüz fedakârca çalışan sağlık personelini mağdur ederek çileden çıkarma noktasına getirmiştir. 

          Çok eski bir bina olan ve daha önce devlet hastanesinin bir bölümü olarak hizmet veren hastane binası; yukarıda belirttiğimiz hasta sayıları ve yatan hasta oranları dikkate alındığında;  ilçelerle birlikte 2 milyona yaklaşan nüfusu ile büyük şehir olma arifesindeki Şanlıurfa’mıza yetersiz gelmektedir.

         Şanlıurfa’da yeşil kartlı sayısının çok fazla olduğunu, doğum sayılarının diğer illerle karşılaştırılamayacak ölçüde yüksek olduğunu, parası ve sosyal güvencesi olmadığı için özel hastanelerde tedavi imkânı olmayan, ayrıca çocuk hastalıkları uzmanı bulunmayan ilçelerimizdeki hastaların başvurmak zorunda kaldıkları tek yerin Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi olduğunu ve buranın da artık alarm verdiğini ifade etmek zorundayız.

         Geçtiğimiz günlerde 25 personelin geçici olarak görevlendirildiği hastanemizde personel istihdamı ve fiziksel koşulların düzeltilmesi konusunda kalıcı çözümlerin olması gerektiğini, yeni bir hastane ihtiyacının zaruri olduğunu Sağlık-Sen olarak tüm kamuoyuna saygıyla sunarak;  yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

                                                                                    

                                                                                    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.