banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Çocuğunu İmam Hatip Göndereceklerin Dikkatine

Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran İlköğretim ve Eğitim kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunla 1997-1998 eğitim öğretim yılından itibaren kapatılan İmam Hatip okullarının orta kısmı yeniden açılacak.

Şimdi gelinen noktada hangi okullar ortaokul, hangileri ilkokul, hangileri lise olacak şeklinde planlama yapılacak. Bu planlama yapılırken nüfus yoğunluğu ya da müracaatlar dikkate alınacak.

Bu noktadan hareketle Çocuklarını imam-hatip ortaokuluna göndermek isteyenlerin dilekçe vermesi gerekmektedir. Bu ihmal edildiği takdirde bölgenizde imam-hatip ortaokullarının açılması ya çok gecikecek ya da çocuklarınızı çok uzaklara göndermek zorunda kalacaksınız.

DİLEKÇE ÖRNEĞİ

……………..İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE

Çocuğum halen …… Sınıfta okumaktadır. 12 yıllık zorunlu eğitime yönelik uygulamalar genelgesinde de (2012 / 20) yer aldığı gibi, yaşadığımız mahalde okul planlaması yapılırken bağımsız imam-hatip ortaokulunun da tüm sınıfları içerecek şekilde (5, 6, 7, 8) açılmasını istiyoruz.

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununu çerçevesinde konu ile ilgili tarafıma bilgi verilmesini arz ederim.

Gereğini bilgilerinize arz ederim.

İsim-Tarih-imza


ADRES

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.