banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Cizreliler yaşananlara tepki gösterdi

Cizre'de 8 günlük sokağa çıkma yasağı bu sabah saat 07.00’de sona ererken, ilçe sakinleri yaralarını sarmaya çalışıyor. Kimi esnaf işyerinin kepenklerini yarım açarak kırılan camlarını temizlediği, kimisinin de iş yerinin önünü süpürdüğü gözlemlendi.

Yaşanan 8 günlük esareti İlke Haber Ajansı’na anlatan ilçe sakinleri, bu süreçte ekmek ve su sıkıntısı çektiklerini, çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu ifade ettiler.

Kur’an ve Resulullah’ın sünnetine sarılmadan kurtuluşun mümkün olmadığını söyleyen Cizrelilerden O. A, aksi takdirde bu musibetlerin devam edeceğini dile getirdi.

O. A, “Allah Kur’an-ı Kerim’de; sen Türk, sen Kürt, sen Arap’sın demiyor, ‘ancak müminler kardeştir’ diyor. Kurtuluşumuz kominizim, sosyalizm, ateizm ile değil, yalnız Allah’ın yolu ile olur. Kürtleri savunduklarını iddia edenler, her ay bizim sırtımızdan 17 milyar maaş alanlar, sadece suyu bulandırıyor, başka da bir işe yaramıyorlar.” dedi.

Sokağa çıkma yasağı boyunca büyük mağduriyetler yaşadıklarını belirten O. A, “8 gün boyunca insanlar evlerinde perişan oldular. Bu ırkçılık hastalığı adına bizde ne şeref, ne namus bıraktılar. Bu mu Kürtlük? Biz böyle kürtlük istemiyoruz. Sosyalizm adına bu milleti perişan ettiler. Biz Kürdüz ama önce elhamdülillah Müslümanız. Asla batıl inançları olanlarla beraber olmayacağız.” diye konuştu.

Cizreli M.Y. de içinde bulunulan sıkıntılı durumun bir an önce iyiye dönmesi için Allah’a dua ettiklerini ifade ederek, “Rabbim Ümmet-i Muhammed’e iyilik güzellik ihsan etsin. Bizi de nasiplendirsin. Kim bu zulme çanak tutuyorsa, Allah onun belasını versin.” dedi.

Sekiz gün boyunca hiç dışarı çıkamadıklarını söyleyen İ.G. ise savaşa karşı olduklarını, bunu yapanlara haklarını helal etmediklerini söyleyerek, “Biz savaşa karşıyız, bunu tasvip etmiyoruz. Sokakların hepsi kazılmış durumdaydı. Hepsi mevzi halinde torbalarla doldurulmuştu. Polisler de karşılık verince çatışma başladı. 8 gün boyunca elektriksiz ve susuz kaldık. Biz huzur istiyoruz. Çatışmaların olmasını, insanların ölmesini istemiyoruz. Halk bu çatışmalardan zarar görüyor. Biz buna karşıyız. Yaşadığımız mağduriyete sebep olanlara hakkımızı helal etmiyoruz.” diyerek yaşananlara tepki gösterdi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.