banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Cizre'li vatandaşlardan PKK'ya tepki

Cizre ilçesinde 9 günlük sokağa çıkma yasağı bu sabah saat 07.00’da sona ererken, ilçe sakinleri yaralarını sarmaya çalışıyor.

Bazılerı işyerlerinin darabalarını yarım açarak, kırılan camlarını temizlediği, kimisinin de iş yerinin önünü süpürdüğü gözlemlenirken bu duruma sebep olanlara haklarını helal etmediklerini söylediler.

Yaşanan 9 günlük esareti İlke Haber Ajansına anlatan ilçe sakinleri, bu süreçte ekmek ve su sıkıntısı çektiklerini, çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu ifade etti.

Mahalle sakinlerinden O.A., yaşanan bu olayların nedeninin Allah ve Resulüne olan bağlılıklarındaki samimiyetsizlikten kaynaklandığını ifade etti.

“ Milletvekilleri sadece suyu bulandırıyorlar “

Kurtuluşun ancak Kur’an ve sünnetle mümkün olduğunu, aksi takdirde bu müsibetlerin devamının geleceğini söyleyen Aydın, konuşmasının devamında şöyle dedi:

 “Allah Kur’an-ı Kerim’de, sen Türk, sen Kürt, Arap demiyor, ‘ancak müminler kardeştir’ diyor. Bu kurtuluşumuz emperyalizm, kominizim sosyalizm, ateizm ile değil, yalnız Allah yolu ile olur. Bu Kürtlerin savunucuları olduklarını iddia edenler, her ay bizim sırtımızdan 17 milyar maaş alanlar, sadece suyu bulandırıyorlar ,başka bir işe yaramıyorlar.”

Sözkonusu ırkçılığı yapan malum partinin 9 gün boyunca Cizre halkına büyük eziyet çektirdiğini aktaran Aydın, “Bu ırkçılığı yapıp bizi 9 gün böyle aç susuz, elektriksiz, sefil bir hale soktular. İnsanlar evlerinde mahvoldular. Gene bu ırkçılık adına bize ne şeref bıraktılar, ne namus bıraktılar. Kürtlerin eşlerini, kızlarını özgürlük adına mini etekli çıplak bu sokaklarda dolaştırıyorlar. Bu mu Kürtlük? Biz böyle kürtlük istemiyoruz. Sosyalizm adına bu milleti perişan ettiler. Biz Kürdüz ama Elhamdülillah Müslümanız. Onlar gibi batıl inançları olanlardan  asla olmayacağız.” dedi.

“Bunları yapanlara hakkımızı helal etmiyoruz ”

Aydın son olarak, halk olarak barıştan yana olduklarını, var olan sorunların dağda halledilmesi gerektiğini, halkın huzurunu bozmaya kimsenin hakkı olmadığını sözlerine ekledi.

Vatandaşlardan M.Y. ise, içinde bulunan nahoş durumun bir an önce iyiye dönmesi için Allah’a dua ettiklerini ifade ederek, “ Rabbim ümmet-i Muhammed’e iyilik güzellik ihsan etsin. Bizi de nasiplendirsin. Kim bu zulme çanak tutuyorsa, Allah onun belasını versin. “ niyazında bulundu.

Dokuz gün boyunca hiç dışarı çıkamadıklarını söyleyen İ.G. adlı ilçe sakini ise, savaşa karşı olduklarını, bunu yapanlara haklarını helal etmediklerini söyleyerek, “Biz savaşa karşıyız, bunu tasvip etmiyoruz. Onlar hendek kazdığı ve karşılık verdikleri için olaylar başladı. Sokakların hepsi kazılmış durumdaydı. Hepsi mevzi halinde torbalarla doldurmuşlardı. Polisler de karşılık verince çatışma başladı. 9 gün boyunca elektriksiz ve susuz kaldık. Biz huzur istiyoruz. Çatışmalar olmasını istemiyoruz. İnsanların ölmesini istemiyoruz. Bu çatışmalara sebep olanları tasvip etmiyoruz. Halk bu çatışmalardan zarar görüyor. Buna karşıyız” diyerek tepki gösterdi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.