banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir Başbakan

Cizre'deki çatışmalarda en büyük zararı halk gördü

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından halk yaralarını sarmaya başladı.

İlke Haber Ajansı muhabirleri, şiddetli çatışmaların yaşandığı Nur ve Yafes mahallelerine giderek halka ile görüştü.

Çatışmalarda onlarca ev kullanılamaz hale gelirken, işyerleri ve araçlar da hasar gördü. Mahallelerin alt yapı ve elektrik tesisatı da çatışmalardan nasibini aldı.

Her iki mahalle, çatışmalar nedeniyle harabeye dönerken iki ateş arasında kalan halk, duruma tepki gösterdi. 

Hayatı boyunca böyle bir şey görmediğini belirten Nur Mahallesinde oturan Abdurrahman Danış, “Dünyada böyle bir şey görmedik. Savaşta dahi böyle bir vahşet görmedik. Ne insanlık var, ne de başka bir şey. Çocuklarımız evde değil. Ev halkı şu an evde değil kaçtı gitti. Esnaf zarar görmüş. Birkaç tane su depomuz patladı, klimamız zarar gördü ve dükkanlarımız da zarar gördü.” dedi.

Yaşananlara tepki gösteren Danış, “Canımız sağdır çok şükür. Bu zor durumdan kurtulduk yeterdir bize. Burada çoluk çocuk var. Hamile kadınlar var, çocuklarını düşürmüşler. Burası dağ değildir. İnsanlar dağda savaşıyorlar, bunlar milletin içinde savaştılar.” diyerek tepkisini gösterdi.

Savaş istemediklerini söyleyen Güle Taş ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Sadece huzur istiyoruz. Hepimiz Müslümanız, hepimiz kardeşiz. Kürt ve Türk kardeştir, bizi yok ettiler. Biz köyden geldik. Annem ve babam ihtiyardır, şimdi bakın hallerine perişan durumdalar. Biz kâfir miyiz, Kürt ve Türkler kardeştir. Neden böyle yapıyorlar. Biz istemiyoruz asker, polis ölsün. Her şey bizimdir. Kanımız birdir, biz kardeşiz neden bunu getiriyorlar başımıza. 7 gün 7 gece tank ve top sesleri Cizre Botan’ın üstünde dolaşıyor. Yemek içmek hiçbir şey yok elimizde. Bakın babamın evine, ihtiyardır, günahtır. Çalışacak kimseleri yok fakirdirler. Ben köyde yaşıyorum. Babamların sıkıntısına koştum geldim.”

Cizre’nin günlerdir aç ve susuz kaldığını dile getiren Taş, çatışmalar boyunca kendilerini odaya kilitleyip beklediklerini belirtti.    (M.Hüseyin Temel – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.