banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Cizre'de yeni hendek ve barikatlar oluşturuluyor

Cizre’nin dört mahallesinde yoğunlukta olan hendek ve barikatlara yenilerinin eklenmesi, daha önce oluşturulan barikatların güçlendirilmesi ve bu mahallelerde çok sayıda yabancı kişinin gezinmesi halkı tedirgin ediyor.

Nur, Cudi, Sur ve Yafes mahallelerinde sokak ve caddelere kazınan hendek ve oluşturulan barikatlardan dolayı iki gündür hareketlilik yaşanıyor. Daha önce kum doldurarak oluşturulan barikatların güçlendirildiği ve bunlara yenilerinin eklendiği dikkat çekiyor.

Kurulan barikatların arkasına kum torbalarından oluşturulan ve üzeri demirlerle kapatılan nöbet kulübelerinin yapımı çalışmaları ise hızla sürüyor.

Ayrıca PKK’nin dağ kadrosundan 400’ün üzerinde kişinin Cizre’ye gelip hendek kazılan mahallelere yerleştikleri belirtilirken özellikle, Cudi ve Nur mahallelerinde çok sayıda yabancı sima ile karşılaşan mahalle halkı, tedirginlik yaşıyor.

Dağdan gelenlerin hendek ve barikatların ardında gece boyunca nöbet tuttukları gözlenirken, gündüzleri ise YDG-H üyeleri silahlı bir şekilde nöbet tutuyor.

Öte yandan iki günden bu yana gece geç saatlerde, çok sayıda askeri araç sevkiyatının yapıldığı görüldü. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.