banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Cizre'de Yafes Mahallesini boşaltma anonsu

Cizre’de askerin de katılımıyla başlatılan operasyon Cudi ve Yafes mahallelerinde yoğunlaşarak devam ediyor. Zaman zaman şiddetli patlama seslerinin yankılandığı çatışmalar arasında bu gün zırhlı araçlardan yapılan anonslardan sivil halkın saat 16.00’ya kadar Yafes Mahallesini boşaltması istendi.

Şimdiye kadar süren operasyonlarda sokaklarda tuzaklanan patlayıcılar uzaktan infilak ettirilirken, yapılan anonslarda akşam saatlerinde zırhlı araçlarla sokaklara girileceği bundan dolayı halkın zarar görmemesi için mahalleden çıkması gerektiği belirtildi.

Yafes ve Cudi mahallelerinde yapılan bir diğer anonsta ise PKK’lilerin silahlarını evlere bırakarak kaçtığı belirtilerek, evlerine silah bırakılanların durumu kolluk kuvvetlerine bildirmeleri istendi. 

Öte yandan Cudi Mahallesi İdil Caddesi üzerinde bulunan Özel Reşha Anadolu Sağlık Lisesi PKK’liler tarafından ateşe verildi. Okul binasında çok büyük bir yangın çıkması sonucu binanın tamamen kullanılamaz hale geldiği belirtildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.