banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Cizre'de ne kadar hasar oluştu? tespit çalışmaları başladı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasının ardından ilçede hasar tespit çalışmalarına başlandı. PKK'nın şehir savaşına dönüştürdüğü terör olayları sonrasında aylarca devam edev şiddetli çatışmaların yaşandığı cizrede oluşan hasar ne kadar? 120 kişilik heyet cizerede oluşan hasarı tesbit etmek için bölgete gitti.

Sokağa çıkma yasağının 2 Mart itibari ile kısmi olarak kaldırılmasının ardından Cizre'de hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Edinilen bilgilere göre 120 kişilik bir heyet, gruplara ayrılarak çatışmaların yoğun yaşandığı Cudi, Nur ve Sur mahallelerinde zarar gören ev ile işyerlerinin hasar tespit çalışmalarına başladı.

80’inci günde kısmi olarak kaldırılan yasak sonrası ilçe adeta harabeye dönerken, yasak boyunca ilçede 6 ile 8 bin arasında ev ile yüzlerce işyeri hasar görmüş, yine çatışmalarda yüzlerce araç kullanılamaz hale gelmişti.

Çatışmalarda ayrıca 52 cami, 6 okul, Cizre Devlet Hastanesi ile Özel Botan Hastanesi, Cizre Özel Tıp Merkezi de zarar gördü. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.