banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Cizre'de kimi mahallelere seçim sandığı kurulmayacak

Cizre ilçe Seçim Kurulu aldığı kararla 3 mahallede sandık kurmayacak, bu mahallelerde yaşayan seçmenlerin merkezde bulunan mahallelerde oy kullanacağı belirtildi.

Sokağa çıkma yasağında yoğun çatışmaların yaşandığı Nur Mahallesi başta olmak üzere Cudi ve Sur Mahallelerinde yaşayan seçmenler, merkezi mahallelerdeki okullarda oy kullanacaklar.

Nur Mahallesinde bulunan seçmenler Dicle Mahallesi’nde bulunan Artukoğlu İlköğretim Okulunda, Cudi Mahallesinde bulunan seçmenler Şah Mahallesi’nde bulunan Mümin Heybet ile Atatürk İlköğretim Okulu ve Dicle Mahallesi’nde bulunan Cizre Lisesi’nde, Sur Mahallesi’nde yaşayan seçmenler ise Sur Mahallesi’nde olayların yaşanmadığı kısımda bulunan Vatan İlköğretim Okulunda oy kullanacaklar.

Alınan bilgilere göre bu mahallelerde sandık sayısı azaltılırken sandıklarda oy kullanacakların sayısı arttırılacak.

Sandık kurulamayacak olan üç mahallede bulunan tüm sokak ve caddelerde hendek kazıldığı ve birçoğuna patlayıcı yerleştirilmiş olduğu bildirildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.