banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Cizre'de ırkçı ve provokatif duvar yazıları

Cizre'de yaşanan çatışmalar arasında sıkışıp kalan halk, sosyal ve psikolojik olarak büyük travma yaşadı. Binlerce insan yerinden yurdundan göç etmek zorunda kaldı. Şimdi ise yaşanan maddi ve manevi yıkımın nasıl yeniden inşa edileceği merak ediliyor.

Çukur, barikat, çatışma, sokaklara tuzaklanan bombalar; ölümler, çöken altyapı, yıkılan ev ve iş yerleri, tüm bu olanlardan sonra ilçedeki izlenimleri fotoğraflamaya devam eden gazetecilerin objektiflerine her yeni gün farklı, ilginç ve dikkat çekici kareler yansıyor.

Son çekilen fotoğraflarda özellikle çatışmaların yaşandığı mahallelerdeki evlerin duvarlarına ırkçı ve provokatif sloganların yazılmış olması dikkat çektiği kadar halkın da tepkisine neden oluyor.

JÖH, PÖH, TEMÖH, OYÖH imzalarıyla evlerin duvarlarına; "Kurdun dişine kan değdi artık korkun", "Ne mutlu Türküm diyene", "Tengri biz menen Noyan'a sevgiler", "Biz geldik fistanlılar nerede" ve "Türk'e itaat et" gibi yazıların yazılmış olması yaşanan çatışmaların oluşturduğu ruhsal çöküntüyle beraber insanların zihninde farklı ve bir o kadar da derin iz bırakıyor.  

Yasaktan sonra ilçelerine geri dönen Cizreliler bir taraftan yaşanan yıkım karşısında şok geçirirken diğer taraftan da çatışmalardan geriye ırkçı ve provokatif duvar yazılarının bırakılmış olmasına tepki gösteriyor.

Kimsenin savaşının bir tarafı olmadıklarını belirten Cizreliler, yaşadıkları bunca acıyla beraber bir de evlerinin duvarlarına ırkçı/ötekileştirişi sloganların yazılmış olmasını kabul edilemez olduğunu ifade ediyorlar.  

Büyük bir tahribatın yaşandığı Cizre'nin sokaklarındaki söz konusu yazılar, yıkılan hiçbir şeyi onarmadığı gibi halkı da psikolojik olarak rahatsız ediyor. Çatışmaların izlerinin bir an önce silinmesi gerektiğini belirten Cizreliler, molozlarla beraber ırkçı duvar yazılarının da silinmesini istiyorlar. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.