banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Cizre'de çatışmaların bilançosu ağırlaşıyor

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cizre’de çatışmalar devam ederken 25 gün içerisinde ağır bir bilanço ortaya çıktı. Binlerce kişinin evlerini terk edip göç ettiği Cizre’de onlarca kişi öldü, hastane, okul ve kamu kurumları da saldırıların hedefi haline geldi.

Şiddetli çatışmaların yaşandığı ve yaklaşık olarak Cizre nüfusunun yüzde yetmişlik kısmını oluşturan Cudi, Nur, Sur ve Yafes mahalleleri ilk günlerde büyük oranda boşalırken, yasağın son bir haftasında her dört mahallede çok az bir kısım hariç kimse kalmadı. Bu mahallelerde ilk günlerden bu yana elektrik ve su kesintisi yaşanıyor. Burada yaşayan insanlar yasaktan önce stokladıkları gıda ve yaşam malzemelerinin tükenme noktasına geldiğini ve ihtiyaçlarını karşılamada çok büyük sıkıntılar çektiklerini belirtiyor.

Çatışmaların olmadığı mahallelerde açmalarına izin verilen üç alışveriş merkezi ve fırınlardan ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan halk,  PKK'lilerin market sahiplerini ve hayırseverleri tehdit etmesiyle sıkıntı yaşamaya başladılar.

14 Aralık'tan beri ilçede devam eden  sokağa çıkma yasağında farklı tarihlerde gerçekleşen saldırılarda Cizre Devlet Hastanesinin  farklı bölümlerine on adet roket atar mermisi isabet edip  tahribat oluştururken, 2'si Nur Mahallesi  biri Alibey  diğeri de Cudi Mahallesi olmak üzere toplam dört okul ya yakıldı ya da kurşun ve roket atar mermilerinin hedefi olup tahrip edildi. Dağkapı Mahallesi’nde bulunan tarihi Seyyidan Camii'ne havan topu isabet etmesi sonucu büyük hasar oluşurken yine Nur Mahallesi’nde bulunan Hacı Seyfettin Camii’de kurşunların hedefi oldu. Ayrıca yasağın ilk günlerinde PKK'liler Yafes Mahallesi’nde bir ambulansı kaçırmış, içindeki tüm ilaç ve malzemeleri alarak kaçmışlardı.

Son günlerde çatışmaların yoğunlaştığı Cudi, Nur ve Sur mahallerinde art arda şiddetli patlama sesleri gelirken, asker ve polisin özellikle Nur ve Yafes mahallelerinin tamamına girdiği bildirildi.

Şimdiye kadar Cizre’de 207 PKK’linin öldüğü açıklanırken, aralarında 3 aylık bebek Miray İnce ve 70 yaşındaki Selahattin Bozkurt'un da bulunduğu 26 sivil ve 5 asker ile 2 polis hayatını kaybetti. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.