banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Cizre'de bir çok cami zarar gördü

PKK’liler tarafından mahalle ve sokaklarda kazılan çukurlar, kurulan barikatlar ile başlayan asker-polisler ile PKK arasındaki çatışmalarından sivil halkın evleri bir yana bir çok cami de zarar gördü.

Çatışmalar  süresince halkın evlerini boşalttırıp içlerine yerleşen PKK’liler,  birçok camiyi de amaçları uğruna kullanmaktan geri durmamış, neredeyse karargâh merkezi olarak kullanılmış, hal böyle olunca da camiler asker ve polislerin hedefi haline gelmişti.

Şırnak valiliği tarafından Cizre ilçesinde başlatılan sokağa çıkma yasağıyla beraber çukur ve barikatların yoğun olduğu mahallelerde çok sayıda caminin kullanılamaz hale geldiği görüldü. Cudi mahallesinde bulunan Hacı Ramazan Camisi önünde PKK’liler tarafından kazılan çukur, kurulan barikat ve cadde üstüne döşenen bombanın güvenlik güçlerince infilak ettirilmesi sonucu camide büyük hasar olduğu ve kullanılamaz hale geldiği gözlendi.  

Ayrıca Cudi, Nur ve Sur mahallelerinde bulunan tüm camilerin zarar gördüğü ve örgüt tarafından karargah merkezi olarak kullanıldığı alınan bilgiler arasında.

Öte yandan Nur mahallesinde bulunan Köprübaşı Camisi de büyük hasar olduğu için öğle namazını camide kılmaya gelen vatandaşların bir seccade serdiği ve sırayla bu seccadede namaz kıldığı gözlendi.

Camide namaz kılan vatandaşlardan S.T. İlke Haber Ajansına (İLKHA)’ya Kürtçe yaptığı açıklamada Kürtlerin dinine bağlı bir halk olduğunu ifade ederek camileri bu hale getirenleri Allah’a havale ettiğini söyledi.

S.T şöyle konuştu:

“Öğle ezanı için Allah’ın evi olan camiye geldik ama namaz kılacak bir yer bulamadık. İçerden bir seccade getirdik. Burası Allah’ın evidir, bunu bu hale kafirler bile getirmez, böyle yapmamaları gerekirdi.”

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.