banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Cizre'de 3 okul ateşe verildi

Cizre ilçesinde PKK yandaşı bir grup, 3 okula molotof attıktan sonra benzin döküp ateşe verdi. Okullarda çıkan yangın,  itfaiye tarafından söndürüldü.

Demokratik Bölgeler Partisi, Demokratik Toplum Kongresi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının destekliğiyle Cizre’de açılan ve Kürtçe eğitim verileceği öne sürülen okulun mühürlenmesinin ardından ilçede olaylar çıktı. Korsan gösteri yapan maskeli bir grup, Cudi ve Sur Mahallesindeki Fatih İlkokulu ve Ortaokulu, İstiklal İlkokulu ile İsmail Ebuliz İlkokuluna benzin döktükten sonra molotof kokteyli attı.

Okullarda çıkan yangını söndürmek için gelen itfaiye ekiplerinin geçişine izin vermeyen PKK yandaşları, güvenlik güçlerine taş,  ses bombası ve molotof kokteyli ile saldırdı.


Polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahele ettiği göstericiler, ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Göstericilerin dağılmasından sonra yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, uzun uğraşlar sonucu ancak yangını söndürebildi. Yangın sonucu okullarda büyük ölçüde maddi hasar meydana geldi. (İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.