banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Urfa Haber Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Cizre Nuh Gıda Bankasından Kobanili ailelere yardım

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Cizre Nuh Gıda Bankası, savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Cizre’ye yerleşen Kobanili ailelere gıda yardımında bulundu.

Yardım çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Cizre Nuh Gıda Bankası Yardım Komisyonu Başkanı Savaş Topal, “İlçemize sığınan Kobanili ailelere dernek olarak bugün temel ihtiyaçlardan oluşan gıda yardımında bulunduk. Sizin de gördüğünüz gibi kadın ve çocuklar zar zor sınırı geçmişler. Burada aç susuz mağdur durumdalar. Kobani’den Türkiye’ye geçenlerin sayısı 150 bini aşmış durumda. “ dedi. Topal, bazı STK’ların yardımlar yaptığını ancak bunun yetersiz kaldığını ifade etti.

Topal, Türkiye’ye göç eden tüm Rojavalı ve Kobanili sığınmacıların yanında olduklarını belirtti. “Biz buradan tüm duyarlı STK’lara ve vatandaşlara çağrıda bulunmak istiyoruz. Kobani’den, göç eden bu mazlum ve mustazaf Kürtlere sizler de yardımda bulunun.”dedi. Topal, Cizre’ye yerleşen Kobanili aileler için Cizre Nuh Gıda Bankası olarak hazır olduklarını gelebilecek tüm yardımları anında bu ailelere ulaştırabileceklerini belirtti. (İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.