banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

Cizre Devlet Hastanesi çalışanları tedirgin

Cizre’de dün sabah saatlerinde PKK’liler tarafından düzenlenen saldırıda Devlet Hastanesinin roketatarla vurulmasında sonra diyaliz ünitesi kullanılamaz hale gelirken, sağlık çalışanları ise can güvenliklerinin olmamasından dolayı büyük bir tedirginlik yaşıyor.

Hastanenin roketle vurulmasının ardından hastalar Şırnak, Silopi ve Nusaybin’deki hastanelere sevk edilirken, tahrip olan diyaliz ünitesinin de onarımına başlandı.

Daha önce de Sur Mahallesi’ndeki Şahin Tepesi’nden hastaneye uzun namlulu silahlarla ateş açılmış. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, poliklinik bölümünün dış camlarına kurşunlar isabet etmişti.

Dün sabah gerçekleşen saldırı sonrası konuştuğumuz ve ismini vermek istemeyen kimi hastane çalışanları, can güvenliklerinin olmadığını ve böyle sürmesi durumunda birçok hastane personelinin topluca istifa etmeye hazırlandığını söyleyerek, sağlık çalışanlarının büyük bir tedirginlik yaşadıklarına dikkat çektiler.

Saldırı sonrası hastanenin diyaliz ünitesinde oluşan hasarın bugün itibari ile onarılmasına devam edilirken, diğer bölümlerde ise hasta kabulüne devam ediliyor.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.